Υλικά συνταγής: Καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, αλεύρι, αλάτι, λεμόνι, σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση συνταγής

1. Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας αν είναι κατεψυγμένα

2. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας (αν είναι ολόκληρα) ως εξής: κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια τους. Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. Επίσης αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους. Τα χωρίζουμε σε ροδέλες. Αν είναι μικρά μπορούμε να τα τηγανίσουμε και ολόκληρα. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. 

3. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Το λάδι πρέπει να σκεπάζει μια στρώση καλαμαράκια.

4. Σε μια νάιλον σακούλα, βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα. Κλείνουμε τη σακούλα και «χτυπάμε» το αλεύρι με τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.

5. Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι. Προτιμήστε να είναι και σε βαθύ τηγάνι για να σκεπάζονται από το λάδι. 

6. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια για 3 λεπτά το πολύ.

7. Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε. 

8. Αφήνουμε να ξανακάψει το λάδι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε την ώρα του σερβιρίσματος και όχι νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμα πιάτα με θέα τη θάλασσα -9 μαγαζιά για αποδράσεις εντός Αττικής Πηγή:bovary.gr