Αγκαλιασμένα από εξευγενισμένες πτυχώσεις

Όπως το jersey, το ύφασμα των ανδρικών εσωρούχων, που δανείστηκε η Gabrielle για να δημιουργήσει την ready to wear γυναικεία συλλογή, έτσι και η συσκευασία από χαρτόνι αγκαλιάζει έναν νέο προορισμό.

Το σκληρό κυματοειδές χαρτόνι, συνήθως κρυμμένο, χρησιμοποιούνταν για να προστατεύει πολύτιμα αντικείμενα κατά τη μεταφορά. Τα ανάγλυφά του φέρνουν στο μυαλό τα κύματα του θαλασσινού νερού καθώς αυτό υποχωρεί από την παραλία και αφήνει το σημάδι του στην άμμο.

Eδώ το υλικό συσκευασίας εταμορφώνεται σε jacket για το κάθε μπουκάλι. Το ανάγλυφο χαρτόνι είναι τόσο ματ, σαν το μαύρο μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για κάθε επιγραφή. Για πρώτη φορά αυτό το κοινό υλικό εξυπηρετεί ως ένα banner για μια ορατή και απτή κομψότητα. Τα τρία πανομοιότυπα μπουκάλια LES EAUX DE CHANEL διαφέρουν μόνο στα ονόματα που είναι γραμμένα στο μπροστινό μέρος και στα χρώματα των αρωμάτων

PARIS-DEAUVILLE

Παρά το γεγονός ότι η πόλη-resort της Chanel φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό θρυλικών συμβόλων του οίκου, ο Olivier Polge ήθελε να αποφύγει την οσφρητική απογραφή. 

«Περισσότερο από τον ακριβή προορισμό, μου άρεσε η ιδέα των ανθρώπων της πόλης, να ονειρεύονται ένα Σαββατοκύριακο μακριά» λέει ο Olivier Polge.

«Δεν προσπάθησα να συλλάβω την ύπαιθρο της Νορμανδίας όπως είναι σήμερα, αλλά μάλλον την υπόσχεση για μια βόλτα μέσα απ΄το ψηλό γρασίδι»

Το PARIS-DEAUVILLE μας βυθίζει σε ένα πικρό διαπεραστικό πράσινο. Ένα χρώμα που αρπάζει το σώμα και το γεμίζει με φρέσκο αέρα. Πρώτα έρχεται η ζωογόνα ενέργεια του φλοιού πορτοκαλιού, το petit grain και εξαιρετικά αρωματισμένα φύλλα βασιλικού. Εσάνς τριαντάφυλλου και νότες που θυμίζουν γιασεμιά κρατούν ψηλά και περήφανα τα κεφάλια τους, τιμώντας την λουλουδάτη καρδιά της σύνθεσης. Aργότερα αναδύεται ο ξεχωριστός, vintage χαρακτήρας με σανταλόξυλο, του πατσουλί. Ένα ξύλο που έχει ρίζες στο έδαφος, έτοιμο να αποστάξει την ενέργεια του.

Το PARIS-DEAUVILLE

Είναι ένα ανέμελο και περιπλανώμενο άρωμα. Μια ιδιότροπη υπογραφή, μεταξύ της γης και της θάλασσας.Πηγή:bovary.gr