Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Οι λαμαρίνες δεν χρειάζονται λάδωμα, γιατί η ζύμη είναι λιπαρή. Κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνειά τους και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC στον αέρα, ώστε να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Αν βάλουμε αλεύρι ολικής, τα μελομακάρονα θέλουν λίγα λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το μέλι, το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.

Βράζουμε το σιρόπι με το μέλι για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1, διατηρώντας το σιρόπι ζεστό για να κοχλάζει.

Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα. Αν τα θέλουμε πιο μελωμένα, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω στο σιρόπι μελιού.

Τέλος τα βάζουμε σε πιατέλες και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο καρύδι.



Πηγή:bovary.gr