Η Λάρισα είναι η πρώτη Ελληνική πόλη, που μετείχε στο Διεθνές Δίκτυο των «Πόλεων που Μαθαίνουν» και η μοναδική στην οποία έχει απονεμηθεί το σχετικό βραβείο. 

H πόλη της Λάρισας, περιλαμβάνεται στις 16 πόλεις απ΄ όλον τον κόσμο που βραβεύθηκαν απο την UNESCO, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν»

01

Στο Κορκ της Ιρλανδίας, όπου πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη, βραβεύτηκαν οι 16 πόλεις, για τις δράσεις που ανέπτυξε το διάστημα 2015 – 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η απονομή του βραβείου απο την UNESCO, αποτελεί μεγάλη και ύψιστη  τιμή για την πόλη μας. Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί απο το 2015 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της δράσης για την «Πόλη που Μαθαίνει»,

Η βράβευση της Λάρισας, σε τέτοιου επιπέδου διεθνή φόρα, πέρα από την καταξίωση και τη διεθνή αναγνώριση, θα συμβάλει στην  προβολή της ενώ είναι δεδομένη  η άντληση καλών πρακτικών από άλλες πόλεις, που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Λάρισα στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει»
02

Οι πόλεις που βραβεύτηκαν

Αναλυτικά τα βραβεία «Πόλη που Μαθαίνει» για το 2017, απονέμονται στις εξής πόλεις: Μπρίστολ (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία), Καμάρα ντε Λόμπος (Πορτογαλία), Κόνταγκεμ (Βραζιλία), Γκελζενκίρχεν (Γερμανία), Γκίζα (Αίγυπτος), Χόντζου (Κίνα), Λάρισα (Ελλάδα), Λίμερικ (Ιρλανδία), Μάγιο Μπαλέο (Καμερούν), Τσερεκορέ (Γουινέα), Οκαγιάμα (Ιαπωνία), Πεκς (Ουγγαρία), Σουραμπάγια (Ινδονησία), Σουόνον (Νότια Κορέα), Τύνιδα (Τυνησία) και Βίλλα Μαρία (Αργεντινή).
Σημειώνεται ότι στην αποστολή του Δήμου Λαρισαίων, μετέχουν εκτός του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δεληγιάννης και Π. Σάπκας.
Πηγη taxydromos.gr