Παρίσι, Γαλλία

Αστυνομικοί μετέβησαν την Τρίτη στη γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Κριστιάν Ζακόμπ, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έκανε λόγο για «έρευνα».

Σύμφωνα με πολλές κοινοβουλευτικές πηγές, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Άλλες πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν όμως ότι επρόκειτο για «παράδοση» εγγράφων και όχι για έρευνα στον χώρο.

«Ο Φρανσουά Φιγιόν επιθυμεί να κινηθεί η δικαιοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” είπε ο Ζακόμπ, διαβεβαιώνοντας ότι ο υποψήφιος του κόμματος έχει “την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών”».

Το ζεύγος Φιγιόν ερευνάται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς μετά από ένα δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaine που ανέφερε ότι η Πενέλοπι Φιγιόν έλαβε το ποσό των 500.000 ευρώ μέσα σε διάστημα οκτώ ετών, ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του. Δεν υπάρχουν ωστόσο στοιχεία ότι εμφανιζόταν πραγματικά στην εργασία της.

Ο Φιγιόν και η σύζυγός του κατέθεσαν ξεχωριστά τη Δευτέρα στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Πηγή: in.gr