Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει όλες τις ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο για να έρθουν πίσω οι Έλληνες στρατιώτες άμεσα. Ανησυχώ γιατί ο κος Ερντογάν μπορεί να το βάλει και αυτό σε μια λογική παζαριού, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία ο κος Θεοχαρόπουλος είπε ότι η υποχώρηση απέναντι στον εθνικολαϊκισμό δείχνει ότι τελικά οδηγεί στην επικράτησή του. Η προσπάθεια που έκανε η Δεξιά να ενσωματώσει και να αφομοιώσει την ακροδεξιά οδήγησε στην γιγάντωσή της και όχι στην περιθωριοποίηση του εθνικολαϊκισμού, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο κος Θεοχαρόπουλος είπε ότι εδώ και δυο χρόνια προχωράμε μπροστά, με τις δυσκολίες, τις ανηφόρες και τα εμπόδια. Από εδώ και στο εξής πρέπει να προχωρήσουμε για την υπέρβαση των όποιων προβλημάτων με στόχο έναν ενιαίο φορέα, συμπλήρωσε. Το κρίσιμο είναι το θέμα της πολιτικής ταυτότητας, διότι θα ανασυγκροτηθούμε απέναντι τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα απολύτως εγκλωβισμένη σε ένα πελατειακό σύστημα της Δεξιάς, στη λογική της ακραίας Δεξιάς, η οποία έχει πάρει το πάνω χέρι, για αυτό αποτελεί τον ιδεολογικό μας αντίπαλο, επεσήμανε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr