Η Renault, ολοκλήρωσε την πιστωτική διευκόλυνση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προήλθε από την γαλλική κυβέρνηση, ενισχύοντας τα οικονομικά της, τα οποία είχαν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πιστωτική διευκόλυνση παρέχει εγγύηση από το γαλλικό κράτος έως και 90% του συνολικού δανεισμού, δήλωσε η Renault.

click4more: Ιταλία: Καραντίνα τέλος! Ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών από σήμερα

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων καλούνται να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων, που έγινε εμφανής από το 2019, τις υπέρογκες δαπάνες για την ανάπτυξη των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, καθώς και τις δυσκολίες στην προσαρμογή των τιμών πώλησης των νέων αυτοκινήτων και των νέων τεχνολογιών σε επίπεδα που θα προσελκύσουν τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων.

Η Renault, ανακοίνωσε ότι το δάνειο θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των απαιτήσεων ρευστότητας της εταιρείας.

Το 15% των μετoχών της γαλλικής μάρκας κατέχει η Γαλλία.

15.000 απολύσεις

Φυσικά όπως και σε άλλες περιπτώσεις το “μάρμαρο” πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο προβλέπει περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 4.600 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία θα αξιοποιήσει εθελοντικές αποχωρήσεις και προγράμματα συνταξιοδότησης, για να υποστηρίξει τους υπαλλήλους της που θα χάσουν την δουλειά τους.

Η ανακοίνωση πυροδότησε διαμαρτυρίες σε ορισμένα εργοστάσια, στη Γαλλία και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα χάσουν την εργασία τους.

Οι τράπεζες BNP Paribas, Credit Agricole, HSBC France, Natixis και SocGen συμμετείχαν στη συμφωνία πίστωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Renault: “Ένεση” για να μην… φουντάρει – Πήρε το δάνειο 5 δισ. ευρώ από το Γαλλικό κράτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr