Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά και ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτιά της.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μια τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 σε πύργο 27 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο. Τουλάχιστον τριάντα ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των τοπικών αρχών προκειμένου να προσδιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων (Grenfell Tower) όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή (Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων στο δυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος (Grenfell Tower) είχε 120 διαμερίσματα. Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ