Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τη σκυτάλη από τους Έλληνες τραπεζίτες πήρε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Paolo Gentiloni, ο οποίος τόνισε πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Παπαγεωργίου, υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει το μομέντουμ για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθεί η ενισχυμένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα.

Σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ο κ. Gentiloni υποστήριξε πως ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του πολέμου, τη δυνατότητα κυρώσεων στη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και από την εξέλιξη του πληθωρισμού.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το ποσοστό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας θα κυμανθεί χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, λέγοντας ότι στα μέσα Μαΐου θα υπάρξει νέα πρόβλεψη.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 750  και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr