Οι ξεναγήσεις στον Πύργο είναι οργανωμένες, διαρκούν περίπου 2,5 ώρες και γίνονται συγκεκριμένες μέρες (η κράτηση είναι απαραίτητη).Θα ξεκινήσετε με την υποδοχή στους στεγασμένους χώρους του κτήματος, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τη δολοφονία του Καποδίστρια και την άφιξη του ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας στην Ελλάδα μέχρι την τελική τους έξωση. 

Στη συνέχεια θα περιηγηθείτε στον βιολογικό αμπελώνα, στους στάβλους με τα άλογα, στους κήπους του κτήματος και στο Οινοποιείο,  όπου θα ενημερωθείτε για την διαδικασία  εμφιάλωσης.

Τέλος, ακολουθεί η επίσκεψη στο καθεαυτό κτίσμα του Πύργου, που είναι γεμάτο από έπιπλα, -αν και πολλά από αυτά είναι αντίγραφα γιατί τα αυθεντικά καταστράφηκαν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής- και γκραβούρες.

Ανεβαίνοντας τώρα στον δεύτερο όροφο από την ξύλινη σκάλα, να ξέρετε ότι θα χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας, για λόγους προστασίας του εξαιρετικού παρκέ-μαρκετερί. 

Η επίσκεψη κλείνει με μια οινογνωσία αλλά κι ένα μάθημα σωστής κατανάλωσης του κρασιού.

Ο πύργος της Βασίλισσας πραγματικά δίνει την δυνατότητα να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο, αλλά και να γνωρίσετε καλύτερα μια σελίδα της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει  και την ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή εντός των τειχών.

Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  210 2313 607

email: [email protected]Πηγή:bovary.gr