Υπάρχει ένα (αλάνθαστο!) σημάδι που υποδεικνύει με απόλυτα εύστοχο τρόπο αν ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου ή όχι: το πώς πραγματικά σε κάνει να νιώθεις κάθε φορά που τον συναναστρέφεσαι.

Νιώθεις καλά; Ή νιώθεις να χάνεις τον εαυτό σου και η αυτοπεποίθησή σου εκμηδενίζεται; Μπορείς να πεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου χωρίς φόβο; Ή είσαι διαρκώς σε άμυνα; Μήπως κάνεις αυτό που σου υποδεικνύει, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις; Μήπως για κάποιο λόγο σε κάνει να νιώθεις αφόρητη πίεση, ενοχές ή λύπηση;

Αν διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, σου ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό αντιδράσεις του εαυτού σου μετά τη συναναστροφή με συγκεκριμένα άτομα της ζωής σου, τότε, μάλλον, είναι μια καλή στιγμή να αναρωτηθείς γιατί υπάρχουν ακόμα σε αυτή. 

Η συναισθηματική χειραγώγηση μπορεί να διαστρεβλώσει τον κόσμο σου, να σε πείσει ότι η γνώμη σου είναι υποδεέστερη, να σε κάνει να υπηρετείς τα θέλω των άλλων χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, να σε κάνει να φοβάσαι να εκφραστείς γιατί μπορεί να «τιμωρηθείς», να νιώθεις ότι έχεις πάντα λάθος.

Ξέρουμε ότι αν ζεις τις παραπάνω καταστάσεις, διαβάζοντάς τες, ίσως να ένιωσες έναν κόμπο στο λαιμό.

Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να σου τον λύσει. Να σε κάνεις να μιλήσεις και να πεις αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι. 

Και φυσικά μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση. Όλα είναι στον απόλυτο έλεγχο σου -ναι, ακόμα κι όταν έχεις να κάνεις με χειριστικά άτομα, στην οικογένεια, στον χώρο εργασίας, στον κοινωνικό σου περίγυρο.

Μέσα από άρθρα, συλλέξαμε τις 5 συμπεριφορές που θα σε βοηθήσουν να βάλεις φρένο στη φόρα των χειριστικών ατόμων της ζωής σου.Πηγή:bovary.gr