Αντιμέτωπος με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής με αφορμή το πολυσυζητημένο ταξίδι στη Βιέννη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis ενώ ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο κ. Αγγελής ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην ανάκριση για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βρέθηκε στην θέση του κατηγορουμένου μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε για τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις αναφορές της κ. Τουλουπάκη ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς στοιχεία για το λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών , που ήταν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας για την υπόθεση της novartis, λέγοντας ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Αγγελής υποστηρίζει ότι δεν αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Ο εισαγγελέας πάντως που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση έθεσε στο αρχείο τα υπόλοιπα σκέλη της μήνυσης Τουλουπάκη για πέντε ακόμα αδικήματα που καταλόγιζε στον κ. Αγγελή. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η ποινική δίωξη επιβεβαιώνει πόσο σκευωρία ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr