Πάρτι κατά τη διάρκεια του λοκντάουν στη Βρετανία διοργάνωνε τακτικά το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας, τα οποία αποκαλούσε «Παρασκευές του κρασιού». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε στα πάρτι, ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους να «ξεδώσουν», σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror.

Αυτές οι συγκεντρώσεις ήταν τόσο δημοφιλείς που το προσωπικό επένδυσε 142 λίρες για την αγορά ενός ψυγείου ποτών, για να διατηρούνται δροσερά τα κρασιά και οι μπίρες.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι υπάλληλοι πήγαν με μια βαλίτσα σε ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν ποτά ενόψει της συγκέντρωσής τους, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη τη φορά. Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική ταμπλόιντ ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ πήγαιναν εναλλάξ τις Παρασκευές στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco Metro, με μια βαλίτσα με ροδάκια, για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ποτά.

Η Mirror γράφει ότι ο Τζόνσον παρέστη σε «μερικά» τέτοια πάρτι, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις σε κλειστό χώρο στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Άλλο ένα πάρτι «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr