Έφυγε από την ζωή ο σχεδιαστής κοσμημάτων Μηνάς, που είχε ξεχωρίσει για την καλλιτεχνική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας μία συγκεκριμένη »υπογραφή» στις collection του!

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένεια του με μία συγκινητική ανάρτηση:

Το πραγματικό του όνομα ήταν Μηνάς Σπυρίδης, γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία και κυνήγησε το όνειρο του στο χώρο του design αρχικά και αργότερα στο κόσμημα. Αρχίζει από τα χαμηλά το 1952 σαν παιδί για όλες τις δουλειές στον οίκο «Βουράκη», επίσημο προμηθευτή τότε της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Μετά τον στρατό ταξιδεύει  σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βλέπει τις τάσεις και ανακαλύπτει συνεχώς καινούρια πράγματα περνώντας από την Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία μεταξύ άλλων.

Την δεκαετία του 60 αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλαδα και να δημιουργήσει τον δικό του χώρο!Όταν επιτέλους θα καταφέρει, σχεδιάζοντας και φτιάχνοντας τα πάντα ο ίδιος, πηγαίνει με χαρά να το ανοίξει ένα πρωί του Απρίλη, το 1967 τον περιμένει μία μεγάλη έκπληξη: «Οδηγούσα την βέσπα, όταν έπεσα πάνω στα μπλόκα και στα τανκς» η δικτακτορία μόλις ξεκινάει, »Τελικά μετά από λίγους μήνες αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα όπου δεν κινούνταν τίποτε στον χώρο και να πάω στην Αμερική» έχει πει σε συνέντευξή του.

Εκεί θα μείνει και θα δουλέψει 11 χρόνια με μεγάλη επιτυχία!

Είδε να φοράνε τα κοσμήματα του τα 24 των οι Rolling Stones, ο Lou Reed, ο Nobu Matsuhisa, ο Tonino Carotone και πολλοί ακόμη διάσημοι που γοητεύθηκαν από την ιδιαίτερη αισθητική του.

Επιστρέφει στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 και συνεχίζει από εδώ πλέον την δυναμική πορεία του που τον κατατάσσουν στους πιο επιτυχημένους Έλληνες σχεδιαστές!

Πηγή:tlife.gr