MasterChef: Σίγουρα έχεις κι εσύ αναρωτηθεί «μα πώς το κάνει;».

Να λοιπόν που ο ίδιος ο Πάνος Ιωαννίδης μας έλυσε την απορία και μας έδωσε βήμα προς βήμα το καταπληκτικό ριζότο με καραβίδες που φτιάχνει.

Είναι γνωστό εξάλλου πως ο σεφ και κριτής του ριάλιτι μαγειρικής έχει μια εμμονή με το ριζότο αφού είναι γνώστης του είδους και το θέλει τέλειο.

Όπως ανέφερε ο σεφ στο MasterChef, πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που πολλοί ωστόσο το κάνουν λάθος.

Κι έτσι, αποφάσισε -έχοντας τον Θεοχάρη για βοηθό- να δείξει πως γίνεται σωστά ένα τέλειο ριζότο.

Αν λοιπόν κι εσύ θέλεις να φτιάξεις το πεντανόστιμο ριζότο του, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις μολύβι και χαρτί και να σημειώσεις βήμα προς βήμα τη συνταγή του.

ΥΛΙΚΑ
• 180 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
• 70 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
• 50 ml κρασί

Για τον ζωμό:
• 200 γραμμάρια λαχανικά μιρεπουά
• Καραβίδες (κεφάλια)
• 30 γραμμάρια Ουρές από μανιτάρια
• 700 ml κρύο νερό

Για το δέσιμο:
• 50 γραμμάρια βούτυρο
• 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Για γαρνιτούρα:
• Σπαράγγια κορυφές
• Καραβίδες
• Πράσινο μήλο κομμένο μπρινουάζ
• Ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι

Την εκτέλεση θα τη δεις στη gallery που ακολουθεί





Πηγή:gossip-tv.gr