Η Τρίτη είναι η πρώτη ημέρα από τις δυο της εβδομάδας που η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σήμερα εκ μέρους των λοιμωξιολόγων ενημερώνει ο επίκουρος καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι τριψήφιος. Σήμερα ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πιέζεται η Αττική από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τα νέα κρούσματα κορονοϊού, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Τα μέτρα που λαμβάνονται στην Αττική είναι για να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης από άγνωστους που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον. 

Στο μέτωπο των εμβολίων είπε ότι οι εθελοντικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Οξφόρδης συνεχίζονται κανονικά αφού οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν δεν είχαν σχέση με το εμβόλιο.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη 

To άρθρο Live: Μονόδρομος τα νέα μέτρα μετά τα 310 κρούσματα – Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Γκίκα Μαγιορκίνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr