Παγκόσμια Ημέρα Kατά του Καπνίσματος σήμερα και στις 6:30 το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Επιλέγω να Μην Καπνίζω» με την τιμητική παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. “Σβήνουμε το τσιγάρο ανάβουμε τη φλόγα της ζωής”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και θα μεταδοθεί απευθείας από το ertnews.gr

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος David Horner, ενώ θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Henri Kluge.

Παρεμβάσεις στην ημερίδα θα κάνουν, επίσης, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το Κάπνισμα, Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Κ. Μητσοτάκης: Σβήνουμε το τσιγάρο ανάβουμε τη φλόγα της ζωής.

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  χαρακτήρισε την Ημέρα κατά του Καπνίσματος ως Ημέρα υπέρ της Ζωής. Την υποδεχόμαστε περήφανοι γιατί ο νόμος που ψηφίσαμε και πολλοί αμφισβήτησαν αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα. Και γιατί αποδείξαμε ότι ναι, μπορούμε να αλλάζουμε τις συνήθειες που βλάπτουν εμάς και τους γύρω μας» αναφέρει  μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον επισημαίνει: «Πρόκειται, ωστόσο, για ένα διαρκές στοίχημα ζωής και πολιτισμού. Γι αυτό και δεν αρκούν μόνο οι 21 δράσεις της Πολιτείας εναντίον του καπνού. Είναι αναγκαία και η αλλαγή στην καθημερινή συμπεριφορά όλων μας. Ώστε μέχρι το 2025, οι καπνιστές στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%».

«Από την εξάρτηση στην υγεία είναι μία ανάσα δρόμος. Γι’ αυτό σβήνουμε το τσιγάρο και ανάβουμε τη φλόγα της ζωής», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr