Μια τεράστια έκταση πρασίνου έχουν καταστρέψει στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά, όπου συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι.

Έχουν γίνει μέσα στην ημέρα προληπτικές εκκενώσεις δεκάδων οικισμών, ενώ τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τις περιοχές Ροβιές, Προκόπι και Λίμνη, καθώς υπάρχει ενεργό νέο επικίνδυνο μέτωπο της φωτιάς.

Μαρτυρίες κατοίκων και παραθεριστών στην Λίμνη ανέφεραν ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, την ώρα που φλόγες προσεγγίζουν τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γ. Τσαπουρνιώτης, στο χωριό σπεύδουν δύο φέρι μποτ χωρητικότητας 700 ατόμων το καθένα.

H αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί οδήγησε τις φλόγες προς το χωριό Κεράμια. Oι κάτοικοι της Στροφυλιάς είναι και πάλι ανάστατοι προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτό και τέσσερα χωριά, στην περιοχή κοντά στο Μαντούδι εκκενώθηκαν χθες το βράδυ.

Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προαστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, στις 21:30.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr