Η Μαρσέιγ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1, αφού επικράτησε με 0-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στο “Παρκ Ντε Πρενς” και έκανε το 2/2, ενώ άφησε τους πρωτευουσιάνους χωρίς βαθμό μετά από δύο ματς, αφού η πρεμιέρα και των δύο ομάδων είχε αναβληθεί και έχουν ένα ματς λιγότερο στο πρωτάθλημα. Κορυφή πάτησε η ρεν που νίκησε με 4-2 τη Νιμ.

Το γκολ του Τοβίν στο 31′ αποδείχτηκε αρκετό για την Μαρσέιγ, η οποία επικράτησε με 0-1 της Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας. Συνεπώς η Παρί έμεινε χωρίς βαθμός και χωρίς γκολ (!) στο πρωτάθλημα αφού μετρά ισάριθμες ήττες με ίδιο σκορ (1-0), ενώ η Μαρσέιγ ανέβηκε στους 6 βαθμούς έχοντας ισάριθμες νίκες.

Όλα τα παραπάνω σε ένα επεισοδιακό ματς, στο οποίο ο Ντι Μαρία και ο Νεϊμάρ κατηγόρησαν τον Γκονζάλες για ρατσιστική επίθεση, βγήκαν συνολικά 17 κάρτες, πέντε κόκκινες και τελικά οι πρωταθλητές Γαλλίας ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με οκτώ παίκτες και οι Μασσαλοί με εννιά. Συγκεκριμένα, την κόκκινη αντίκρισαν οι Παρέδες, Κουρζαβά και Νεϊμάρ ενώ για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκαν οι Γκεγέ και Μπενεντέτο.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Νιμ, η Ρεν επικράτησε 4-2 της τοπικής ομάδας και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, μαζί με τη Λιλ, που νωρίτερα νίκησε 1-0 τη Μετς, χάρη σε γκολ του Λουίζ Αραούζο στο 88΄. Στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος, μαζί με τις Ρεν και Λιλ, ανέβηκε και η Μονακό, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ναντ στο “Λουί Ντε”, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Ο Ντιόπ άνοιξε το σκορ για τους Μονεγάσκους μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μπλα ισοφάρισε για τα “καναρίνια” στο 61΄, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο 19χρονος Γκεμπέλς, που είχε μπει ως αλλαγή, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Νίκο Κόβατς.

Στα υπόλοιπα ματς ο Τάσος Δώνης έμεινε στον πάγκο της Ρεμς, που ηττήθηκε 1-0 από την Ανζέ, ενώ στην αναμέτρηση των ουραγών η Μπρεστ επικράτησε 2-0 της Ντιζόν και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Δυναμικά φαίνεται πως επιστρέφει η Λανς στη Ligue 1, μετά από απουσία πέντε ετών. Κι αν η προ ημερών νίκη τους επί της πανίσχυρης Παρί Σεν Ζερμέν, αποδόθηκε εν πολλοίς στις πολλές απουσίες των πρωταθλητών, οι νεοφώτιστοι απέδειξαν και σήμερα (13/9) τις δυνατότητές τους, επικρατώντας εκτός έδρας της Λοριάν με 3-2, παρότι μάλιστα βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ. Με τη δεύτερη νίκη της σε τρία ματς, η Λανς αναρριχήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και δείχνει ότι επέστρεψε με φιλοδοξίες στη μεγάλη κατηγορία.

Tα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Μπορντό-Λιόν 0-0

Μονπελιέ-Νις 3-1

(18΄ Λαμπόρντ, 50΄, 64΄ Κονγκρέ – 69΄ Ντάντε)

Σεντ Ετιέν-Στρασμπουρ 2-0

(57΄ πεν. Μπουανγκά, 82΄ Καμαρά)

Λιλ-Μετς 1-0

(88΄ Αραούζο)

Νιμ-Ρεν 2-4

(37΄ Κούμπας, 54΄ Φερχάτ – 12΄, 39΄ Γκιρασί, 73΄ Αγκουέρντ, 90+7΄ Μπουριγκό)

Λοριάν-Λανς 2-3

(14΄ Γκρμπιτς, 90+3΄πεν. Γουισά – 32΄πεν. Κακουτά, 34΄ Μεντίνα, 63΄ Γκανάγκο)

Ανζέ-Ρεμς 1-0

(55΄ Μπαοκέν)

Ντιζόν-Μπρεστ 0-2

(42΄ Περό, 90+5΄ Καρντόνα)

Μονακό-Ναντ 2-1

(5΄ Ντιόπ, 65΄ Γκεμπέλς – 61΄ Μπλα)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 0-1 

(Τοβίν 31′)

To άρθρο Ligue 1: Η Μαρσέιγ “βύθισε” την Παρί στον… πάτο της βαθμολογίας! Στην κορυφή η Ρεν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr