Life Art Festival: Το φεστιβάλ που ταξίδεψε από το Λος Άντζελες στην Αθήνα (video)

Πρεμιέρες με ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ αλλά και ανεξάρτητες παραγωγές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο διήμερο φεστιβάλ Life Art Festival που έγινε για 2η φορά στην Αθήνα.

Tο Life Art Festival δίνει ευκαιρίες σε νέους κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες του διαδικτύου και φωτογράφους, σε κατηγορίες όπως η ταινία μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, web tv, video clip αλλά και virtual reality.

Στην τελετή λήξης του φεστιβάλ έγιναν βραβεύσεις.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, στην κατηγορία ταινίας μικρού μήκους, απένειμε το βραβείο στην ταινία Freezer του σκηνοθέτη Δημήτρη Νάκου. Το βραβείο συνοδεύθηκε από έπαθλο 50.000 ευρώ από τη Millenium Films και τα Nuboyana Studios.

«Ο κόσμος έχει λαβει το σήμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική στις επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Το LifeArt Festival έγινε με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το οποίο στηρίζει την πραγματοποίηση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα, μέσα από το Cash Rebate, το καινούργιο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδυτών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Tο φεστιβάλ άνοιξε με την πολυαναμενόμενη ταινία «Αγαπώντας τον Πάμπλο (Μισώντας τον Εσκομπάρ)» με τους βραβευμένους με Όσκαρ, Javier Bardem και Penelope Cruz.

Στην τελετή λήξης προβλήθηκε και το πρώτο επεισόδιο της πολυσυζητημένης σειράς του Νational Geographic «Genious» με τον Antonio Banderas στον ρόλο του Pablo Picasso.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ert.gr



Πηγή ert.gr