Σε μνημόνιο συνεργασίας με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Η έγκριση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ήρθε ως θέμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Το μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έρχεται για να λειτουργήσει επικουρικά στο ήδη επιβαρημένο έργο που έχει να φέρει εις πέρας η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων. «Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, ως εταιρεία δημοσίου χαρακτήρα, θα αναλάβει την προώθηση και υποστήριξη του Δήμου σε μεγάλα έργα και θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Επιπλέον, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και το πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με την Greenpeace για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του προγράμματος Net Metering. H συνεργασία προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη του 4ου Γυμνασίου Λάρισας. Το ρεύμα που θα παράγει θα διοχετεύεται στο δίκτυο και θα μειώνεται από τον λογαριασμό του ρεύματος του Ροδοπούλειο. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και έως το Σεπτέμβριο του 2018 για να επωφεληθούν κοινωνικές δομές του δήμου.