Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζουν ιστορικές στιγμές τα τελευταία 24ωρα. Ο Joe Biden κέρδισε τις εκλογές και είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Αμερικής, που θα καθίσει στο «οβάλ γραφείο» του Λευκού Οίκου. Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκλέχτηκε η Kamala Haris και είναι η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα πολιτικός που αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Η.Π.Α. δεν είχε εκλεγεί ως σήμερα μαύρος υποψήφιος ή με καταγωγή από την Ασία.

«Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία» σημείωσε η 56χρονη.

Δες τη στιγμή που η Kamala Harris αναγγέλλει στον Joe Biden τη νίκη τους:

Εκατοντάδες (θετικοί) χαρακτηρισμοί έχουν αποδοθεί στην Kamala Harris τις τελευταίες ώρες. Το next best thing της Αμερικής είναι πιθανόν αυτός που τα λέει όλα!

Ωστόσο, ο Biden, την είχε περιγράψει γλαφυρά σε τρεις μόλις προτάσεις τον περασμένο μήνα, όταν ρωτήθηκε γιατί – δεδομένης της ηλικίας του (77 ετών)- πιστεύει ότι είναι εκείνη ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να τον αντικαταστήσει αν κάτι του συμβεί. «Πρώτον οι αξίες της, δεύτερον είναι έξυπνη σαν διάολος, τρίτον, έχει τσαγανό. Τέταρτον, είναι πραγματικά ηθική. Και πέμπτον, έχει σημαντική εμπειρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης της μεγαλύτερης πολιτείας, που είναι το δεύτερο πίσω από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ» σημείωσε ο Biden για την Harris.

Πάμε, όμως, να γνωρίσουμε καλύτερα μέσα σε λίγες γραμμές την νεοεκλεγμένη Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α, Kamala Harris (το όνομά της σημαίνει λωτός ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως προσωνύμιο για τη θεά του πλούτου, της ευημερίας αλλά και της ομορφιάς)

Γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1965 στο Oakland της California. Ο πατέρας της κατάγεται από τη Τζαμάϊκα και είναι οικονομολόγος και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford για την εφαρμογή των μετα-κεϋνσιανών ιδεών στα αναπτυξιακά οικονομικά. Η μητέρα της κατάγεται από την Ινδία και είναι ερευνήτρια κι έχει σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της, όπως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Και οι δύο γονείς της μετανάστευσαν στην Αμερική, στο πλαίσιο των διδακτορικών σπουδών τους. Έχει μια μικρότερη αδερφή, τη Maya, η οποία είναι πολιτική αναλύτρια. Όταν οι γονείς της χώρισαν, η Kamala και η αδερφή της έμειναν για πέντε χρόνια στον Καναδά, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της μητέρας της.

Η Kamala Harris σπούδασε πολιτική επιστήμη και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Howard της Washington και στη Νομική Σχολή της California στο San Francisco. Το 2004 εκλέχθηκε εισαγγελέας του San Fransisco και το 2011 κατάφερε να εκλεγεί γενική εισαγγελέας της California, όπου συνεργάστηκε στενά με τον γιο του Biden, Bo, πριν αρρωστήσει

Η Kamala Harris έχει τη φήμη της «σκληρής» και της «φιλόδοξης». Ενδεικτικό του δεύτερου χαρακτηρισμού είναι ότι το 2017 με μόλις δύο χρόνια στη Γερουσία, διεκδίκησε για λίγο το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ακόμα, είναι η πρώτη γυναίκα και πρώτος μαύρος άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της California. 

Έχει κατηγορηθεί από πολλούς και για τα πλούτη της. Η συνολική της περιουσία της υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών tabloids.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Mask up.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamala Harris (@kamalaharris) στις

Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο, Douglas Emhoff από το 2014. Ο Emhoff έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο του. Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ουκ λίγες φορές, πως δεν της αρέσει ο χαρακτηρισμός «μητριά». Έτσι την αποκαλούν «Momala» από το «mom» (μαμά) και Kamala.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι η Harris διατηρεί άψογες σχέσεις και με την πρώην γυναίκα του συζύγου της. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη της στο People είπε πως: «Είμαστε μια πολύ μοντέρνα οικογένεια».

 

Κι αν έχουν περάσει, μόλις λίγα 24ωρα από την ιστορική νίκη του Joe Biden στις εκλογές των Η.Π.Α., πολλοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν από τώρα, πως η Kamala Harris θα είναι εκείνη η επόμενη Πρόεδρος της Αμερικής το 2024…

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Go get ‘em, @JoeBiden.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamala Harris (@kamalaharris) στις

Πηγή:tlife.gr