Είναι φορές που φωτογραφίες με προτάσεις διακόσμησης μαγνητίζουν την προσοχή μας.

Μένουμε να τις παρατηρούμε για ώρα ψάχνοντας να βρούμε ποια είναι τα διακοσμητικά τρικ που κρύβονται πίσω από αυτές.

Οι φωτογραφίσεις εσωτερικών χώρων της ΙΚΕΑ αποτελoύν μια δεξαμενή διακοσμητικών ιδεών για τους λάτρεις του interior design. Δεν είναι λίγες οι φορέ, που έχουμε μπει στο πειρασμό να «μελετήσουμε» τις φωτογραφίες ώστε να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες για την διακόσμηση του σπιτιού μας σε κάθε εποχή.

Η ισορροπία των επίπλων και ο μίνιμαλ χαρακτήρας τους, καθώς και τα υφάσματα και τα χρώματα που ντύνουν τον χώρο, παραδίδουν μαθήματα στιλ.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο MyDomaine, μια interior stylist που έχει συνεργαστεί με την ΙΚΕΑ στις φωτογραφίσεις των διακοσμητικών της προτάσεων, η Pella Hedeby, μοιράζεται μυστικά που υπόσχονται να χαρίσουν ισορροπία και ηρεμία στο χώρο μας.

Σε κανένα από αυτά τα μυστικά δεν υπάρχει «τοποθέτηση προϊόντος»: υπάρχει, όμως, «τοποθέτηση αισθητικής».

1) Αρμονία- Ισορροπία (Απαραίτητη προϋπόθεση: Η απουσία περιττών διακοσμητικών και ακαταστασίας): Οπως αναφέρει η Pella Hedeby στη συνέντευξή της, η επίτευξη ισορροπίας και αρμονίας είναι η προτεραιότητά της όταν διακοσμεί ένα σπίτι. Δεν χρειάζεται πολλά έπιπλα για να είναι λειτουργικό. Τα απολύτως βασικά. Αποφύγετε την φασαρία που προκύπτει μέσα από τα πολλά διακοσμητικά και την ακαταστασία. Αν δεν απαλλάξετε τον χώρο από το θόρυβο των αντικειμένων, δεν θα είναι ποτέ ισορροπημένος. Πηγή:bovary.gr