Και φυσικά, αυτές οι επεμβάσεις γίνονται πριν από ένα μεγάλο γεγονός. Συχνά τα ζευγάρια κάνουν botox πριν την ημέρα του γάμου τους.

Ο Dr. Alan Matarasso, πλαστικός χειρουργός εξηγεί: «Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως έχουν κοντινή ηλικία και άρα παρόμοιες ανάγκες και ατέλειες».

Αυτά όλα μπορούν να γίνουν κατανοητά και αποδεκτά, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της τάσης «Beauty Matching».

Υπάρχουν ζευγάρια που επιλέγουν να μοιάζουν κυριολεκτικά ο ένας με τον άλλο.

«Κάποτε είχα ένα ζευγάρι που πραγματικά δεν είχε καλές σχέσεις και ήταν σαν να προσπαθούσαν να κάνουν μια πιεστική αλλοίωση για να σώσουν τη σχέση τους», δήλωσε ο Dr. Julius Few

Tο νέο αυτό trend μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις όχι μόνο στην εμφάνιση που αγγίζει το όριο της παραμόρφωσης και αλλοίωσης των χαρακτηριστικών αλλά και στην ψυχολογία του ατόμου.

Αυτή τη στιγμή, η τάση είναι σε άνοδο στη Βόρεια Αμερική, οι γιατροί, όμως, συμφωνούν ότι οι ασθενείς που σκέπτονται αυτή τη διαδικασία θα πρέπει, επίσης, να εξετάσουν σοβαρά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ψυχικής υγείας.

Αυτό που πιστεύουμε πάντα, είναι ότι η πλαστική χειρουργική ή οποιοσδήποτε τύπος βελτίωσης ή αλλοίωσης του προσώπου ή του σώματος πρέπει να αποτελεί προσωπική επιλογή και όχι αποτέλεσμα πίεσης από εξωτερική πηγή ή άλλο άτομο. Επιπλέον καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ένα μπουκαλάκι από αυτόν τον παντοδύναμο ορό με βιταμίνη C πωλείται κάθε 60 δευτερόλεπτα

Τα κουρασμένα μάτια -8 τρόποι για να αντιμετωπίσεις μια για πάντα το φαινόμενοΠηγή:bovary.gr