Μια νέα ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ, γυρίστηκε στις γειτονικές της Αθήνας το περασμένο καλοκαίρι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Ο λόγος για το «Family Home», που φέρει την υπογραφή του Αντώνιου Αραποστάθη, Έλληνα σκηνοθέτη που εργάζεται για περισσότερο από μία δεκαετία στον χώρο του μεξικανικού κινηματογράφου και είναι εμπνευσμένη από το προσφυγικό.

Ο δημιουργός βρέθηκε στην Ελλάδα στις αρχές του 2020 όταν είχαμε τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και από τότε δεν έχει αναχωρήσει. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να κυκλοφορήσει. Όλη αυτή την εμπειρία τη διηγήθηκε ο κ. Αραποσπάθης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι».

Η ταινία διηγείται μια ιστορία δύο προσφύγων που την προσπάθειά τους να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη πέφτουν θύματα μιας σέκτας που εκμεταλλεύεται τη άγνοιά τους προκειμένου να τους εργαλειοποιήσει. Η ταινία αυτή αποτελεί την πρώτη παραγωγή στη χώρα μας της μεξικανικής εταιρείας Operoptima Audiovisual (την ίδρυσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που μένει στο Μεξικό από το 2009), είναι αγγλόφωνη δεδομένου ότι απευθύνεται στις διεθνείς αγορές, και το καστ της αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους ηθοποιούς.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr