Τελευταία ημέρα των ιπποδρομιών του Royal Ascot, τέσσερις γυναίκες από το Extinction Rebellion μπήκαν στον ιππόδρομο και αλυσοδετήθηκαν στο φράχτη ενώπιον της Βασίλισσας, ζητώντας να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να αντιμετωπίσει το κλίμα και την οικολογική έκτακτη ανάγκη.

Τα άλογα της Βασίλισσας Tactical και Light Refrain ήταν ήδη στη γραμμή εκκίνησης έτοιμα  να αγωνιστούν στο Jersey Stakes. Ωστόσο οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι φρόντισαν να εισβάλουν 15 λεπτά πριν τον αγώνα, εξασφαλίζοντας αρκετό χρόνο στους αναβάτες ώστε  να αποτραπούν τυχόν τραυματισμοί.

Οι τέσσερις διαδηλώτριες επανέλαβαν τα αιτήματα που είχαν προηγουμένως στείλει σε  ανοιχτή επιστολή, ζητώντας από τη βασίλισσα να  χρησιμοποιήσει την επιρροή της και με  έκτακτη ομιλία στο κοινοβούλιο και τους πολίτες της, να ενεργοποιηθεί κατάσταση έκτακτης οικολογικής ανάγκης για το περιβάλλον και το κλίμα.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος της οργάνωσης Extinction Rebellion έκαναν κατάληψη σε  πεζογέφυρα στον Σηκουάνα, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, κατά της «κλιματικής επείγουσας κατάστασης και της κατάρρευσης των οικοσυστημάτων».

Στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες της «κατάληψης» που χαρακτηρίστηκε «εορταστική» και προβλέπεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Η οργάνωση έχει εντείνει τις κινητοποιήσεις της εδώ και δύο χρόνια, με μπλόκα σε δρόμους ή καταλήψεις σε δημόσιους χώρους, τις οποίες πολλές φορές ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, για να καταγγείλει την αδράνεια μπροστά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στο αεροδρόμιο του Σίπχολ στην Ολλανδία.

 

www.ertnews.gr

Πηγή: ert.gr