Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακης από πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, η τελική εξουδετέρωση της βόμβας που είχε βρεθεί στο Κορδελιό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη Νικόλαο Φανιό, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στο Πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη.

“Τέλος καλό όλα καλά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης και απομάκρυνσης της βόμβας” είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα, τη μεγαλύτερη οργανωμένη εκκένωση περιοχής σε καιρό ειρήνης, όπως είπε, κατά την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 70.000 συμπολίτες μας.

Τέλος καλό, όλα καλά” δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού

“Τέλος καλό, όλα καλά” δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση της βόμβας από βενζινάδικο της περιοχής. “Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας, έγινε εν τέλει κατανοητό από όλους πως η επιχείρηση ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλειά τους” συμπλήρωσε ο κ.Σούλας. Αναφερόμενος στη διαδικασία της οργανωμένης επιχείρησης για την απομάκρυνση του τοπικού πληθυσμού, ο δήμαρχος τόνισε πως όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τα δημοτικά λεωφορεία από τις 6.30 το πρωί βρισκόταν στις στάσεις για τη μεταφορά των δημοτών στους χώρους υποδοχής, ενώ η προσέλευση ήταν υποτονική καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων με προβλήματα υγείας, καθώς ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά, φιλοξενία και επιστροφή τους απότους χώρους υποδοχής αλλά και από ξενοδοχείο, που μίσθωσε ο δήμος.
Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ