Η Delta Air Lines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ξεκινά και πάλι τις πτήσεις της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Η πρώτη πτήση απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport στις 28 Μαΐου 2021 και προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σήμερα.

Η πτήση αποτελεί ένα ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, που αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Αυτό το καλοκαίρι, η αεροπορική εταιρεία θα πετά από τα δύο της μεγαλύτερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτά της Νέας Υόρκης (JFK).

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, είπε: «Το νέο ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Delta είναι η ώθηση που ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά. Είναι επίσης απόδειξη αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας για επανεκκίνηση του τουρισμού και στη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει εμπιστοσύνη στο να ξανανοίξουμε τα σύνορά μας σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες ξανά και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό που είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων στην Ελλάδα, αφού αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ μας».

«Μετά από ένα χρόνο περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί ψάχνουν ενεργά για νέες περιπέτειες το 2021 και ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων με τα τουριστικά θέρετρα στα νησιά, κάνουν την Ελλάδα μια δημοφιλή επιλογή», είπε από την πλευρά της η Amy Martin, Διευθύντρια του International Network Planning της Delta.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt τόνισε ότι: «Από το ξέσπασμα της πανδημίας πολλοί από εμάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και μήνες lockdown ή αδυναμίας να επισκεφτούμε τους αγαπημένους μας. Τώρα που τα σύνορα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε πάλι. Η επανεκκίνηση των πτήσεων στην Ελλάδα από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα διευκολύνει τις οικογένειές μας να ξαναβρεθούν μαζί, τους τουρίστες να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και τις επιχειρήσεις να ανανεώσουν τους επενδυτικούς τους δεσμούς και στις δύο άκρες του Ατλαντικού. Αυτά τα βήματα βοηθούν την επανόρθωση της οικονομίας που τόσο ο Πρόεδρος Biden όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχουν βάλει σαν προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες».

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ θα είναι ευπρόσδεκτοι ως τουρίστες και δεν θα υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR test που εκδόθηκε 72 ώρες πριν την άφιξη. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ υποχρεούνται να έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19 και μπορούν να βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν χάρη στο Travel Planning Center της Delta για τα διεθνή ταξίδια.

«Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου, της πόλης μας και της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκινά σήμερα με την πτήση της Delta από και προς τη Νέα Υόρκη / JFK και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο μας. Με πολύ μεγάλη χαρά αναμένουμε επίσης την απευθείας σύνδεση με την Ατλάντα, ένα δρομολόγιο που επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι. Μετά από την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά, ενώ οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – συμπεριλαμβανομένης της πολύ δυναμικής ελληνικής ομογένειας – μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν απευθείας και πάλι το ταξίδι που τόσο καιρό επιθυμούσαν» δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η Delta θα πετά στην Αθήνα με Airbus A330-300.

 

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr