Το τουίντ ταγιέρ της συλλογής Cruise 2019/20

Το τουίντ σακάκι, η εμβληματική δημιουργία της Gabrielle Chanel που έφτιαξε για να απελευθερώσει τις γυναίκες και να τονίσει τη γοητεία τους, αποτελεί ένα διαχρονικό νεωτερισμό: Με δύο, τέσσερις ή έξι τσέπες, με ή χωρίς γιακά, με ώμους στρογγυλεμένους διακριτικούς ή σε αντίθεση με ώμους τετραγωνισμένους και αυστηρούς, διακοσμημένο με πλεξίδες, κοντά ή μακριά,  με διπλά κουμπιά, με ντραπαρίσματα, με ζώνη από κρίκους και δέρμα, άλλοτε με τονισμένη μέση, άλλοτε ίσιο, κλασικό, απλό. 

Ως απόδειξη του savoir-faire του γαλλικού Οίκου μόδας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, το σακάκι είναι φοδραρισμένο με μετάξι με τυπώματα που αναπαριστούν τα μοτίβο του τουίντ, σε μια τέλεια συνέχεια της εσωτερικής και της εξωτερικής όψης του ρούχου, μου μοιάζει πλεκτό από τη μια άκρη στην άλλη. Αλλες λεπτομέρειες, το σιφόν στο γιακά και στις μανσέτες αλλά και τα απλικαρισμένα κουμπιά. Επίσης, σε κάποια από τα σακάκια τα κεντημένα μαντήλια κάνουν τη διαφορά, ενώ η εμβληματική Chanel αλυσίδα βρίσκεται στο τελείωμα του σακακιού σαν την απόλυτη πινελιά της αιώνιας τελειότητας της Chanel. 

Τα μοντέλα της Virginie Viard, κάτω από τα σακάκια φορούσαν γιλέκα από σιφόν, κεντημένα με λουλούδια, ή μπούστα από ποπλίνα με λεπτομέρειες με κορδέλες που δένουν πάνω από το στήθος και το λαιμό ή άλλα μπούστα με πούλιες και εντυπωσιακά λουλούδια. 

Το τουίντ Chanel σακάκι της συλλογής Cruise 2019/20 φοριέται με ζέρσεϊ κολάν, ή μίνι φούστα σε γραμμή Α, ή ακόμη με παντελόνι σε στιλ… βράκας, τα αποκαλούμενα knickerbockers, από τουίντ φυσικά. Συνδυασμοί που ανανεώνουν πλήρως το iconic κοστούμι της Chanel

Το τουίντ σακάκι συνδυάζεται ακόμη με παντελόνια από δέρμα ή καραβόπανο αλλά και με τουίντ τοπ διακοσμημένα με πούλιες και κολάρα με φραμπαλάδες. 

Τα φορέματα

Τα φορέματα της συλλογής Cruise 2019 της Chanel μοιάζουν σαν να τα έχει ζωγραφίσει κάποιος με πινέλο… 

Γραμμές καθαρές, ρούχα που γίνονται ένα με το σώμα αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. 

Μια εξαίσια θηλυκότητα που υπογραμμίζεται από τα bias cuts των ρούχων (ιδιαίτερα λοξά κοψίματα), τους ασύμμετρους ώμους και τα wrap φορέματα με τους αιθέριους φραμπαλάδες ή τα τολμηρά ντεκολτέ. 

Πλεξίδες από σατέν, λευκές καμέλιες φορεμένες σαν καρφίτσες, που θυμίζουν σιδηροδρόμους και αφαιρούμενοι γιακάδες σαν μίνι μπέρτες  από οργαντίνα δίνουν γοητεία. 

Ruffled skirts, δηλαδή φούστες με βολάν από σιφόν με τυπώματα, δίνουν μια νότα χαράς. Strappy dresses, φορέματα με κοψίματα και λωρίδες σε φούξια ή μπλε σιφόν με φυτικά μοτίβα. 

Σιδερωμένα στο χέρι, τα διάφαν βολάν μοιάζουν έτοιμα να σηκωθούν από το ελαφρύ αεράκι καθώς θα κατεβαίνετε από το τρένο. 

Ασύμμετρα φορέματα από λινό και οργαντίνα που ακτινοβολούν μια αθώα χάρη, φορεμένα με αφαιρούμενες μπέρτες από οργαντίνα. 

Αεράτα και τα μακριά φορέματα από μαύρη κοφτή δαντέλα. 

Για το βράδυ, οι λευκές και μαύρες ποδιές γίνονται φορεματάκια με αφαιρούμενους γιακάδες πουκαμίσων, διακοσμημένα με την κλασική αλυσίδα Chanel ή κεντημένα με λουλούδια. 

Η αποθέωση του ανδρόγυνου

Πουκάμισα που φοριούνται πάνω από τοπ, αυστηρά ανδρικά με πτυχωτά plastron συνδυασμένα με φαρδιές παντελόνες σε ανδρική γραμμή. Και επίσης πουκάμισα από ποπλίνα με ανοιχτή πλάτη φορεμένα με ψηλόμεσα παντελόνια. 

Ο αναμενόμενος φιόγκος αντικαθίσταται από μια σατέν κορδέλα με μια καμέλια στο τελείωμα. 

Ενα στενό κλασικό μαύρο φόρεμα κεντημένο με πούλιες στα χρώματα της νύχτας και των αντανακλάσεων του φεγγαριού στα παράθυρα του τρένου, ενώ ένα άλλο γεμάτο μπουκέτα ροζ λουλουδιών! 

Για τη… συνέχεια του ταξιδιού, η Virginie Viard δημιούργησε ένα μακρύ φόρεμα από λευκή δαντέλα στολισμένο με χρυσό νήμα και ένα δεύτερο από μπλε δαντέλα με χαμηλό λαιμό που αποκαλύπτει ένα μεγάλο μαύρο φιόγκο. 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel μεταφέρει -με τρυφερότητα και νοσταλγία- τα στοιχεία των ρολογιών των σιδηροδρομικών σταθμών στις δημιουργίες της. 



Πηγή:bovary.gr