Σε εξέλιξη βρίσκεται η χορήγηση των self test, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην ενημέρωση της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης, έως τις 9/4, έχουν διανεμηθεί 246.700 self test και υπάρχει σχεδιασμός και προτεραιοποίηση για τη διανομή τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως το λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές, η εστίαση, οι χρηματοπιστωτικές μεταφορές.

Επίσης δήλωσε πως η επιτροπή των ειδικών θα γνωμοδοτήσει και για άλλους επαγγελματικούς χώρους, όπου το τεστ θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο όπως τώρα στα σχολεία, σχολιάζοντας πως και σε αυτά γίνονται δύο τώρα στην αρχή.

Σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσε ότι από τη Δευτέρα 5/4 έως και την Παρασκευή 9/4 σημειώθηκε προσέλευση σε ποσοστό 93% από τις λίστες των πολιτών που ήταν προς εμβολιασμό, αναφέροντας ότι όσοι δεν πήγαν δεν σημαίνει ότι ανήκουν σε ενιαία κατηγορία, αφού οι λόγοι μη προσέλευσης μπορεί να διαφέρουν σε κάθε περίπτωση.

Η διάθεση των self test σε μαθητές πρώτης λυκείου, που λόγω ηλικίας μπορεί να μην έχουν ΑΜΚΑ, έχει προβλεφθεί να εφοδιαστούν χωρίς προβλήματα.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr