«Δεν το γνωρίζω»: Οι άνθρωποι που γνωρίζουν το εύρος των γνώσεών τους και δεν διστάζουν να παραδεχθούν την άγνοιά τους για κάτι -έχοντας, παράλληλα, την περιέργεια να μάθουν, να εξερευνήσουν, να ακούσουν, να μελετήσουν-, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους υπόλοιπους. Τα άτομα που έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις γνωστικές ικανότητές τους, (σσ να ομολογούν ότι γνωρίζουν καλά κάτι, την στιγμή που δεν συμβαίνει αυτό), δεν είναι τόσο ευφυή όσο νομίζουν ότι είναι. Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αφήνουν την ζωή να περνά από μπροστά τους, χωρίς να εξερευνούν το αληθινό νόημά της.

Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: κάνει τη δουλειά του μόνο όταν είναι ανοιχτό. James Dewar, 1842-1923, Σκωτσέζος επιστήμονας

Ανοιχτό μυαλό: Το να είσαι ανοιχτή και δεκτική σε νέες ιδέες, ευκαιρίες, αξίες, πληροφορίες είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης, σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες.

Περνάς καλά όταν είσαι μόνη, με τον εαυτό σου: Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, οι ευφυείς άνθρωποι απολαμβάνουν τις ώρες που βρίσκονται μόνοι και να αντλούν ευχαρίστηση από την παρέα που κάνουν με τον εαυτό τους.

Έχεις χιούμορ: Οι έξυπνοι άνθρωποι διακρίνονται για το ευφυές χιούμορ τους και την ικανότητα τους να εντοπίζουν την κωμική πλευρά των πραγμάτων.

Έχεις κατανόηση: Τα άτομα που κατανοούν τους γύρω τους, μπαίνοντας στη θέση τους, έχουν υψηλή (συναισθηματική) νοημοσύνη. Αυτά τα άτομα ακούν με ενδιαφέρον τους άλλους και ευαισθητοποιούνται για τα προβλήματά τους.

 Πηγή:bovary.gr