Η προνοητικότητα είναι εχθρός του στρες. Αν είσαι άτομο αναβλητικό, που τα κάνει όλα την τελευταία στιγμή, μην αναρωτιέσαι γιατί πολλές φορές νιώθεις άγχος.

Η οργανωτικότητα είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται με το χρόνο και σε βγάζει συνεχώς από την (δύσκολη) θέση που σε βάζει η ασυνέπεια.
Πιθανότατα μετράς αντίστροφα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και την ημέρα που θα αφήσεις πίσω σου την φορτωμένη καθημερινότητά σου. Κάπου εδώ θα σου περιγράψουμε μια οικεία -για σένα- εικόνα: την ημέρα που ταξιδεύεις για τις διακοπές σου αφήνεις πίσω σου το χάος. Ενα σπίτι από το οποίο πέρασε -το λιγότερο- τυφώνας. Και οι μέρες περνούν και έρχεται η στιγμή που επιστρέφεις σε αυτό και, τότε, παρά την κούρασή σου ανασκουμπώνεσαι για να μπορείς να το ξανακάνεις «σπίτι». Ολα λάθος.

Πριν φύγεις για τις πολυπόθητες διακοπές σου, αν κάνεις τα παρακάτω στο σπίτι σου, θα δεις ότι η μετάβαση στην «σκληρή» πραγματικότητα της πόλης θα είναι πιο «φιλική». Ποιες δουλειές του σπιτιού θα είναι σωτήριες αν γίνουν πριν φύγεις για διακοπές;Πηγή:bovary.gr