Τα πράγματα είναι απλά, όσον αφορά την καθαριότητα των παιδικών αντικείμενων. Τα ρούχα μπαίνουν στο πλυντήριο, τα λούτρινα και τα τουβλάκια επίσης στο… πλυντήριο. Ναι, καλά διάβασες! Εκτός από τα παιδικά ρουχαλάκια και καλτσάκια, μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο, ακόμα και μερικά αντικείμενα που το μικρό σου δεν αποχωρίζεται εύκολα, όπως για παράδειγμα τα αγαπημένα του παιχνίδια. Εκείνα που λερώνονται συχνά, αλλά η νέα συνθήκη που ζούμε απαιτεί πλέον το συχνό τους πλύσιμο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι από όσα βρίσκονται στο δωμάτιο του παιδιού σου, μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο και να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη (και καθαρότερη)!

Λούτρινα κουκλάκια
Τα λούτρινα ζωάκια, που τόσο πολύ αγαπούν τα μικρά και συνήθως δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε και στον ύπνο τους, τείνουν να συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια με την εκτεταμένη χρήση, ειδικά αυτή την περίοδο. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, πρόκειται για υφασμάτινα κουκλάκια με γέμισμα που συνήθως είναι από υαλοβάμβακα. Γι’ αυτό και μπορείς να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο και να τα πλύνεις σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα.

Οι παντοφλίτσες του
Είτε είναι μπλε, ροζ, είτε πάνινες ή υφασμάτινες, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται το καθαρισματάκι τους. Γιατί, λοιπόν, να τα καθαρίζεις με ένα πανάκι και να ταλαιπωρείσαι, όταν μπορείς κάλλιστα να τα τοποθετήσεις στον κάδο του πλυντηρίου σου; Τι πρέπει να κάνεις (τώρα σημειώνεις): Αρχικά, τοποθέτησε τα σε μια μεγάλη τσάντα πλυντηρίου ή σε μια παλιά μαξιλαροθήκη, φροντίζοντας όμως να την κλείσεις με ένα κομμάτι σπάγκο, ώστε να μην βγουν τα indoor παπούτσια του, κατά τη διάρκεια του πλυσίματος! Αν, ακόμα, νιώθεις την ανασφάλεια να σε κυριεύει, τοποθέτησε και μερικές πετσέτες, για καλύτερη ισορροπία.

Οι τσάντες που τοποθετείς τα παιχνίδια του
Ειδικά αν είναι υφασμάτινες, μην το πολυσκέφτεσαι! Άδειασε τες και τοποθέτησε τες αμέσως στο πλυντήριο σου. Αν σου πω ότι πάνω τους συγκεντρώνουν όλα τα μικρόβια που “προσελκύει” κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα το σκεφτείς και δεύτερη φορά; Γύρισε τα ανάποδα (το μέσα, δηλαδή, να έρθει έξω), τοποθέτησε τα σε πλύση σε ένα πρόγραμμα στους 40 βαθμούς και hello cleaness, my old friend!

Μικρά παιχνίδια
Ειδικά, τα τουβλάκια, με τα οποία, οι πιο μικροί μας φίλοι “χτίζουν” κομμάτι – κομμάτι το δικό τους κόσμο. Το πλύσιμο τους, λοιπόν, είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Βάλε όλα τα τουβλάκια σε μια τσάντα πλυντηρίου και ασφάλισε τα μέσα, αφού λόγω του μεγέθους τους μπορούν να… ξεφύγουν, και πλύν’τα με τα υπόλοιπα πράγματα στο πλυντήριο! Μία χρωμοπαγίδα θα κρατήσει κάθε ανεπιθύμητο χρώμα μακριά…

Το καπελάκι του
Το χρειάζεται, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο μπαλκόνι, με τον ήλιο να λούζει απειλητικά το πρόσωπο του, τις μέρες που δεν έχει βροχή. Στον “κωδικό 6”, όταν γίνεται τις πρωινές ή τις μεσημβρινές ώρες. Αυτό, όμως, σημαίνει ένα πράγμα: ότι σκόνη και ίχνη ιδρώτα μαζεύονται στο καπελάκι του. Θρύψαλα η καθαριότητα. Διάβασε προσεκτικά το ταμπελάκι του και αν δεις το σηματάκι για το πλυντήριο, μην το πολυσκεφτείς. Απλά, φρόντισε να το πλύνεις σε ένα σύντομο πρόγραμμα μόνο του.

Τις τσάντες που χρησιμοποιούσε, όταν το σχολείο ήταν ανοιχτό
Το να έχεις ένα φορέα μικροβίων μέσα στο σπίτι, μόνο θετικό δεν το λες. Κακά τα ψέματα. Οι σχολικές τσάντες είναι αυτό ακριβώς. Γύρισε τη, λοιπόν, ανάποδα (το μέσα-έξω), τοποθέτησε τη σε μια ειδική τσάντα πλυντηρίου ή σε μια μαξιλαροθήκη (για να μην μπερδευτούν τα λουριά) και πλύν’ την άφοβα! Πηγή:tlife.gr