Σπίτι ξανά, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε. Ας το πάρουμε από τη θετική του πλευρά. Έχουμε περισσότερο χρόνο για την εαυτό μας. Για να ξεκουραστούμε, για να κάνουμε όλα εκείνα που τόσο καιρό αναβάλαμε για αργότερα -και το αργότερα γινόταν ποτέ. Για να πειραματιστούμε με τα υλικά μας, να παίξουμε μαζί τους και να δημιουργήσουμε τα φαγητά των ονείρων μας. Για να δούμε μερικές σειρές και ταινίες που αργότερα δεν θα προλαβαίνουμε. Παπλωματάκι, fluffy παντόφλες και μερικά light σνακ. Ναι, καλά διάβασες! Light. Με κάτω από 300 θερμίδες. Πάρε έμπνευση!

Τσιπς από παντζάρι (95 θερμίδες)

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 6 μεσαία παντζάρια
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, καθαρίζεις τα παντζάρια και μόλις φθάσεις στον καρπό αρχίζεις να τα κόβεις σε λεπτές ροδέλες. Αφήνεις στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετείς στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Στρώνεις τις φέτες στο ταψί και τις ραντίζεις με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το μαύρο πιπέρι και τις φέτες παντζαριού και πασπαλίζεις τα λαχανικά.
  • Ψήνεις τα πατατάκια σου για περίπου 30 με 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Σπιτικά νάτσος με γουακαμόλε (177 θερμίδες)

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • (για τα πατατάκια): 2 πίτες αραβικές ολικής άλεσης (15εκ. διάμετρο η κάθε μια)
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • (για τη γουακαμόλε): 4 μεγάλα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 κουτ. της σούπας καυτερές πιπεριές (είτε σε σκόνη, είτε κομμένες στην ποσότητα αυτή)
  • 1/4 του φλιτζανιού πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και καλά καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πολύ καλά καθαρισμένες τομάτες
  • Χυμός ενός λεμονιού, για γεύση

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
  • Κόβεις την κάθε πίτα σε 16 κομμάτια και χωρίζεις στη μέση προσεκτικά το κάθε κομμάτι, ώστε να γίνουν δύο πιο λεπτά.
  • Τοποθετείς τα κομμάτια σε μια λαδόκολλα και ψεκάζεις με μαγειρικό σπρέι.
  • Πασπαλίζεις με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πάπρικα.
  • Ψήνεις για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
  • Παράλληλα, ένα πάγκο κουζίνας, κόβεις τις πιπεριές, το κόλιαντρο και τα πράσινα κρεμμύδια. Ρίχνεις λίγο αλάτι από πάνω.
  • Με την άλλη πλευρά του μαχαιριού, ψιλοκόβεις τα συστατικά.
  • Καθαρίζεις τα αβοκάντο και τα προσθέτεις σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ, ρίχνεις τα παραπάνω συστατικά από τον πάγκο της κουζίνας και το χυμό λεμονιού.
  • Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το περιεχόμενο του μπολ, αργά και σταθερά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για περίπου 5 – 6 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις εκείνη τη στιγμή ή το τοποθετείς στο ψυγείο, για αργότερα.

Mac and Cheese με μπρόκολο (279 θερμίδες)

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 250 gr κοχυλάκι
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού απαλή μουστάρδα
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 200 gr κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις, αρχικά τα μακαρόνια και τα σουρώνεις.
  • Σε ένα τηγάνι με λιωμένη μαργαρίνη, σοτάρεις για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις το αλεύρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Προσθέτεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύεις για περίπου πέντε λεπτά.
  • Στην αρχική κατσαρόλα, αναμειγνύεις τα μακαρόνια με τη σάλτσα, το μπρόκολο και το λιωμένο τυρί. Βράζεις για περίπου τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό.

Σούπα κολοκύθας (90 θερμίδες)

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. κουρκουμά
  • Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
  • 1 κιλό περίπου κολοκύθα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 4-5 κ.σ. γιαούρτι 2%

Εκτέλεση:

  • Καθάρισε την κολοκύθα, κράτησε τους κολοκυθόσπορους στην άκρη και κόψε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια.
  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν.
  • Ρίξε και την κολοκύθα και συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμήλωσε και σιγόβρασε με κλειστό καπάκι για 40′ λεπτά περίπου. Πρόσθεσε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καυτερό πιπέρι και αλατοπιπέρωσε. Άφησε για 10′ λεπτά ακόμη.
  • Λιώσε τη σούπα να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Μοίρασε σε φλιτζάνια και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και κολοκυθόσπορους.

Ζεστό ρόφημα σοκολάτας (60 θερμίδες)

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 480 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 12 σταγόνες υγρή στέβια
  • 3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα μέχρι να λιώσει το κακάο.
  • Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση κι έπειτα μοίρασε σε δύο κούπες.
  • Απόλαυσε το καυτό!



Πηγή:tlife.gr