45η Επέτειος του Πολυτεχνείου: Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία (video)

Σε εξέλιξη η μαζική διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του 1973 και ήδη η κεφαλή της με τους φοιτητές που κρατούν την αιματοβαμμένη σημαία έφτασε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύθηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Μετά τις 17:00 ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ, το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

#td_uid_1_5bf03f3a5a2d1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5bf03f3a5a2d1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5bf03f3a5a2d1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5bf03f3a5a2d1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Συντάγματος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης κλειστοί είναι οι  σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», Ευαγγελισμός και Σύνταγμα.

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί, και στα οποία περιλαμβάνονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερο.

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις, ενώ ένταση  επικράτησε νωρίτερα  στη Θεσσαλονίκη, όταν  φοιτητές που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής, δεν επέτρεψαν την είσοδο στο προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Πηγή ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

www.ert.grΠηγή ert.gr