37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η τελετή της Αφής της Φλόγας (video)

Η Φλόγα του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας άναψε το πρωί στο Τύμβο του Μαραθώνα, παρουσία Ολυμπιονικών, κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων, εκπροσώπων των Τεχνών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού. Ο φετινός Μαραθώνιος καταρρίπτει και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Το γεγονός προβάλλεται μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ενώ η ΕΡΤ Sports και το ert.gr μεταδίδουν απευθείας τις εκδηλώσεις.

Παρακολουθείστε τις εκδηλώσεις σε απευθείας μετάδοση

#td_uid_1_5dc78e5c4700b .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5dc78e5c4700b .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}
#td_uid_1_5dc78e5c4700b .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url( 0 0 no-repeat;
}

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος επισήμανε πόσο αναδεικνύουν τη χώρα μας αυτές οι εκδηλώσεις

«Αναδεικνύουν την ιστορία μας, τις ρίζες του Μαραθωνίου, τον πολιτισμό μας. Ωφελούν πάρα πολύ την εικόνα της χώρας» σημείωσε.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την τελετή

Αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, ακολουθεί η λαμπαδηδρομία η οποία καλύπτει την απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου έως την αφετηρία του αγώνα, από όπου οι δρομείς θα εκκινήσουν το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά μία ημέρα νωρίτερα. Απόψε στις 17:00 θα γίνει ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr