30 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Τον ημερήσιο απολογισμό για τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από τις 7μμ της 27-08-2020 έως τις 7μμ της 28-08-2020, εκδηλώθηκαν 30 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 345 πυροσβέστες με έξι (6) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 91 οχήματα, τέσσερα (4) Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Επίσης ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα ως υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια στο Άργος.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 29/8 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) σε Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα, Αιτωλ/νία, Πρέβεζα, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία & Αργολίδα

www.ert.grΠηγή ert.gr