3ο Συνέδριο ανάπτυξης: «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης 20ετίας» (video)

Οι πολυεπίπεδες προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας θα βρεθούν στο επίκεντρο διήμερου Συνεδρίου «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης 20ετίας» που διεξάγεται στον Βόλο, ενώ σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν το μέλλον της περιοχής για τα επόμενα χρόνια ακούσθηκαν από μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Ιανουάριο δημοπρατείται το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, με την μεγάλη παράκαμψη της Νέας Ιωνίας, που θα αναβαθμίσει τις μεταφορές, θα επιδιωχθεί λύση για τον Περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Βόλου, θα αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο στην Νέα Αγχίαλο με την συμμετοχή τοπικών φορέων, όπως έγινε στην Πάρο και στο Ηράκλειο και θα πάψουν να υπάρχουν fake έργα, όπως γινόταν με προηγούμενες κυβερνήσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 που «είναι ο μόνος δρόμος στον πλανήτη που έγινε μόνο το μεσαίο τμήμα».

Δευτερολογώντας ο κ.Σπίρτζης ανέφερε ότι «ένας ακόμη τομέας που θα πετύχουμε είναι η διαφάνεια και μιλούμε για έναν άλλον σχεδιασμό και το ζητούμενο είναι πως θα μειωθεί η φορολογία όταν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν εταιρείες που δεν φορολογούνται στη χώρα και όποιος τολμήσει να βάλει χέρι ξεκινάνε τα fake news. Κάνουμε μια μεγάλη τομή στις μεταφορές. Ξέρετε ότι υπάρχουν οι ταρίφες που έχουν ταλαιπωρήσει τη ζωή πολύ κόσμου και προσπαθούμε μαζί τους να πάψουν να είναι ταρίφες και να γίνουν αυτοκινητιστές. Αντίθετα έπραξαν οι άλλες κυβερνήσεις με Uber και beat για να τσακίσουν τον κλάδο.

Παρών στον Βόλο ήταν και ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ για τον καθένα, παρά τις προσφυγές στο ΣτΕ ενώ παράλληλα θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την ηλεκτρονική ενημέρωση με το Μητρώο που θεσπίσθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, που θα σημάνει και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στον τομέα αυτό.

Προσερχόμενος στο συνέδριο για την 20ετή ανάπτυξη της Μαγνησίας ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι από τις 500.000 και πλέον εκκρεμούσες συντάξεις δεν απομένουν παρά κάτι λιγότερο από 100.000 για να αποδοθούν, με μια υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε από το υπουργείο και ότι ο ΕΦΚΑ παρουσίασε πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον εξορθολογισμό και την σωστή διαχείριση που έχει επέλθει στον νεοσύστατο οργανισμό.

Την Κυριακή στο συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ελένη Ραυτοπούλου-ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: 3ο Συνέδριο ανάπτυξης: «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης 20ετίας» (video)