Αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας, με μεγάφωνα που μετέφεραν τις ψαλμωδίες σε ολόκληρη την Χώρα της Σκιάθου, έγινε σήμερα από τον μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, μετά από απόφαση του δημάρχου της Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα. Τα μεγάφωνα είχαν εγκατασταθεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Για την Σκιάθο η σημερινή διπλή εορτή έχει μέγιστη σημασία αφού γιορτάζει το ιστορικό μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπου και φυλάσσεται η πρώτη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ωστόσο, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή.

Με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και η αναμετάδοση των Χαιρετισμών, των λειτουργιών τις Κυριακές και των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στη Σκιάθο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας με μήνυμά του επισημαίνει ότι «Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, της αγάπης για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους. Η επανάσταση του 1821 ανέδειξε ήρωες οι οποίοι με τις πράξεις αυτοθυσίας τους μόνο παράδειγμα μπορεί να είναι για όλους μας, φέτος, 200 χρόνια σχεδόν μετά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απειλή, και να γίνουμε ήρωες ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και της πολιτείας για να προστατεύσουμε τους δικούς μας και τους εαυτούς μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη στιγμή αυτή του Ελληνικού Έθνους».

To άρθρο 25η Μαρτίου: Τα μεγάφωνα εκκλησιών στη Σκιάθο έδωσαν τον τόνο στην εθνική μας επέτειο! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr