Στη δημοσιοποίηση του απολογισμού που προέκυψε από ελέγχους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων κοντά σε ναούς, κατά την τελετή της Αναστάσεως, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων και ελέγχων κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων της Αναστάσεως πέριξ των Ιερών Ναών σε διάφορες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα και πραγματοποιήθηκαν οκτώ (8) προσαγωγές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα του εμπρησμού, απόπειρας έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης της κοινής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Συνολικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -17- αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, -27- βόμβες μολότοφ, -103- βεγγαλικά, -18- κροτίδες, -5- φιαλίδια βουτανίου και -2- μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr