Την ημέρα που πληροφορήθηκα πως, δεδομένων των συνθηκών, τα σχολεία θα χρειαστεί να κλείσουν, ομολογώ πως ένιωσα ένα βαρύ φορτίο να ακουμπάει τις πλάτες μου.

Από τη μία χαιρόμουν που το επόμενο διάστημα θα μπορούσα να απολαύσω την παρουσία των παιδιών μου στο σπίτι, από την άλλη όμως, σκεφτόμουν πόσο δύσκολο θα είναι να κρατήσω το σπίτι καθαρό, με τα δύο από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας να κυκλοφορούν σαν «σίφουνες» από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αυτό που με άγχωνε περισσότερο, δεν ήταν η ακαταστασία, ούτε πως θα χρειαζόταν να τρέχω νυχθημερόν στο κατόπι τους μαζεύοντας τον… αμάζευτο, αλλά το γεγονός πως με δύο μικρά παιδιά στον ίδιο χώρο, χρειάζεται να έχεις υπερδυνάμεις για να παραμείνει κάθε επιφάνεια καθαρή και ασφαλής από μικρόβια.

Το ιδανικό θα ήταν να περιορίσω τη δραστηριότητα των παιδιών σε κάποια συγκεκριμένα δωμάτια, όμως σύντομα άλλαξα γνώμη καθώς αυτό το σενάριο μου φαινόταν υπερβολικά αυστηρό για τον τρόπο που έχω επιλέξει να τα μεγαλώνω. Και κάπου εκεί, προέκυψε το εξής ερώτημα, το οποίο ήταν και η ουσία του «γρίφου»: Πώς θα καταφέρω να καθαρίζω κάθε επιφάνεια στον λιγότερο δυνατό χρόνο; Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό ήταν το ζητούμενο. Δεν με απασχολούσε εάν θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο σπίτι, όπως κάνουν συνήθως, αλλά να είμαι σε θέση να τους παρέχω ένα ασφαλές περιβάλλον για να παίζουν απρόσκοπτα, όσο εγώ θα είμαι απόλυτα σίγουρη πως το πεδίο… μάχης είναι καθαρό από «αόρατους» εισβολείς, όπως τους ιούς και τα βακτήρια.

Ένας αποτελεσματικός «σύμμαχος» στα ράφια του σούπερ μάρκετ

Όσο σκεφτόμουν την πρόκληση που με περίμενε και βόλταρα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ κάνοντας τα ψώνια της εβδομάδας, το βλέμμα μου «έτρεχε» πάνω στα ράφια και ως διά μαγείας, σταμάτησε τελικά στο κατάλληλο σημείο. Εκεί που βρισκόταν ο νέος μου «σύμμαχος», δηλαδή το απολυμαντικό σπρέι Klinex Aerosol 1 for All χωρίς προσθήκη χλωρίου! Καθώς το έβαζα στο καρότσι μου, ήξερα πως είχα πλέον ό,τι χρειάζομαι στη «φαρέτρα» μου, για να βγω νικήτρια από την καθημερινή «μάχη» με τους ιούς και τα βακτήρια, προσφέροντας συγχρόνως στα μικρά μου ένα καθαρό και μυρωδάτο περιβάλλον για να παίζουν με ασφάλεια. Αυτό που με έπεισε να το προσθέσω στις αγορές μου δίχως δεύτερη σκέψη, ήταν το γεγονός πως η υπάλληλος του σούπερ μάρκετ με ενημέρωσε πως δεν χρειάζεται σφουγγάρι ή πανί για να το εφαρμόσω, αλλά αρκεί μόνο ένα ψέκασμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Πηγή:gossip-tv.gr