Σε σχέση με τα αρώματα υπάρχουν δύο σχολές: η γαλλική που λέει ότι μέχρι τα 30 σου πρέπει να έχεις βρει το άρωμά σου (και να το φοράς και για τα επόμενα 30 χρόνια) και η άλλη που λέει ότι με τον ίδιο τρόπο που δεν φοράς ένα ρούχο από το πρωί μέχρι το βράδυ, χειμώνα- καλοκαίρι, έτσι δεν μπορείς να φοράς και ένα μόνο άρωμα. Η πρώτη σχολή (εδώ είμαι… εγγεγραμμένη!) είναι η σχολή του signature αρώματος και η δεύτερη του fragrance wardrobe.

Σε όποια και από τις δύο σχολές και αν ανήκεις (στην πρώτη μπορεί να μην είσαι ακόμη 30), ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να βρεις το άρωμά σου. Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι η αρχή όχι απλώς μιας ολόκληρης νέας εποχής, αλλά μιας ολόκληρης νέας σεζόν, γι’ αυτό και τα λανσαρίσματα είναι πολλά. Παρακάτω μερικά από τα ολοκαίνουργια αρώματα που κυκλοφορούν/έχουν κυκλοφορήσει αυτό το διάστημα.

Chanel Coco Mademoiselle L’Eau Privee. Ο οίκος Chanel έχει πάντα έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να κάνει τα πράγματα. Το Coco Mademoiselle ή, καλύτερα, η νέα εκδοχή του κλασικού αρώματος, σου δείχνει έναν νέο τρόπο να φοράς το άρωμά σου: το βράδυ ακόμη και αν δεν έχεις κάποια έξοδο, ρίξε γενναίες δόσεις πάνω σου, στο νεγκλιζέ σου, στο κρεβάτι σου και χάρισε στον εαυτό σου την πολυτέλεια που του αξίζει. Αυτή ακριβώς είναι η προσέγγιση εδώ. Όσο για το άρωμα, αυτό καθεαυτό, οι ζωηρές νότες των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με τον αισθησιασμό του patchouli, προσδίδουν στο άρωμα μια μοναδική ένταση που προκαλεί εθισμό. Εθισμό σε εσένα που το φοράς και σε εκείνον που θα το μυρίσει πάνω σου!

Byredo Lil Fleur, €194.50. Κάθε άρωμα του οίκου Byredo με το χαρακτηριστικό, στρογγυλό μπουκάλι έχει μια υπέροχη ιστορία να πει. Το Lil Fleur αντλεί έμπνευση από τον αυθορμητισμό της νιότης και όλα τα συναισθήματα που μας κατέκλυζαν σαν χείμαρρος τότε. “Για μένα δεν υπάρχει πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία από την προσωπικότητα ενός νεανικού πνεύματος.”, λέει ο Ben Gorham, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Ιδρυτής της Byredo, και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε το περισσότερο! Και αν όλα αυτά σου φαίνονται πολύ θεωρητικά, ίσως αρκεί να σου πω το εξής: κάθε φορά που φοράω αυτό το άρωμα, οι ερωτήσεις και τα κομπλιμέντα για το άρωμά μου είναι άπειρα.

Gucci Bloom Profumo di Fiori, €140.00. Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε το Gucci Bloom έγινε τόσο αγαπημένο που αμέσως κατατάχθηκε στην κατηγορία των κλασικών αρωμάτων. Τώρα, η γκάμα διευρύνεται με ένα ακόμη λανσάρισμα που δίνει άλλη διάσταση στο κλασικό και ένα μπουκάλι που από μόνο του μας κάνει να θέλουμε να το αποκτήσουμε! Το Porfumo di Fiori εξυμνεί τη φρέσκια φυσική πρασινάδα, την πλούσια ποιότητα των λουλουδιών και το κρεμώδες βάθος του Tuberose. Αν σου αρέσουν τα floral αρώματα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος να το μυρίσεις.

Chloé Eau de Toilette Rose Tangerine, €115.00. Τα κορίτσια του οίκου Chloe έχουν ένα έμφυτο elegance και ένα ελεύθερο πνεύμα. Και κάτι ακόμη πολύ βασικό: τα κορίτσια του οίκου Chloe που επιλέγουν τα αρώματα του οίκου, αρχής γενομένης από το κλασικό, αγαπούν και το τριαντάφυλλο. Το Rose Tangerine που αποτελεί την updated εκδοχή του κλασικού edt, διατηρεί ακόμα την εμβληματική νότα της σειράς: φωτεινό, φρέσκο, καθαρό τριαντάφυλλο, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του αρώματος του οίκου. Όμως, αυτή τη φορά, το υπέροχο τριαντάφυλλο προκαλεί μια απροσδόκητα φρουτώδη ανατροπή: η γεμάτη ζωή εσάνς του μανταρινιού δίνει λάμψη, ενώ το έντονο φραγκοστάφυλο με τους καταπράσινους τόνους του ενισχύει τον χαρακτήρα του αρώματος. Ο κέδρος και το λευκό κεχριμπάρι παραμένουν για να προσδώσουν ένα αποτέλεσμα υπερσύγχρονης κομψότητας. Το Chloé Eau de Toilette αποτελεί μια έκφραση θηλυκότητας, περισσότερο απελευθερωμένη και πιο δυναμική από ποτέ.

Flora Luminare, Molton Brown, €137.00. Η μετάφραση του αρώματος σημαίνει Λουλούδια και Φως, γεγονός το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι πρόκειται για ένα άρωμα που ανήκει στην κατηγορία των floral αλλά και ζεστών αρωμάτων, ταυτόχρονα. Η επίσημη περιγραφή του δελτίου τύπου είναι πως αφηγείται μια ουτοπική ιστορία, όπως το ξύπνημα σε ένα κήπο που λούζεται από τις πρωινές ηλιαχτίδες και φαντάζει σαν παράδεισος. Τιαρέ, νότες γιασεμιού και τριαντάφυλλο είναι οι νότες που κυριαρχούν.

My Way edp, Giorgio Armani, €93.00. Πολλά περισσότερα από ένα ακόμη άρωμα! Μια δήλωση ανεξαρτησίας, δυναμισμού, ένα άρωμα που μας κάνει να θέλουμε να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε. Το My Way είναι το άρωμα των εμπειριών και συναναστροφών μίας αυθεντικής γυναίκας με ανοιχτό μυαλό και με διάθεση αναζήτησης, που είναι έτοιμη να διευρύνει τους ορίζοντές της και να ζήσει ουσιαστικές συναντήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό το θηλυκό άρωμα αποτελεί μια συνάντηση εκλεκτών συστατικών. Το Περγαμόντο από την Καλαβρία συναντά το Άνθος πορτοκαλιού από την Αίγυπτο αποπνέοντας μία λαμπερή φωτεινότητα στις νότες κορυφής που ενισχύεται με ένα λαμπερό μπουκέτο Tuberose και Γιασεμί από την Ινδία στην καρδιά του αρώματος. Τέλος, το έντονο Κεδρόξυλο από τη Βιρτζίνια συναντά την αισθησιακή Βανίλια από τη Μαδαγασκάρη και το White Musc που υπογράφουν τη σύνθεση. Ένα άρωμα που πρέπει οπωσδήποτε να μυρίσεις. Ίσως το επόμενό σου άρωμα!

 



Πηγή:tlife.gr