Όχι μόνο το Twitter αλλά και το Facebook πλέον παρεμβαίνει στα όσα ανυπόστατα ανεβάζει ο Τραμπ.

Η διαχείριση του Facebook επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι απέσυρε βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του προέδρου των ΗΠΑ, διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορονοϊού.

Επρόκειτο για συνέντευξη του Τραμπ  στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον νέο κορονοϊό!

1.262 νέοι θάνατοι 

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών 1.262 νέους θανάτους.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, παρόμοιος με εκείνον της προηγουμένης, αυξάνει σε σχεδόν 158.000 το σύνολο των νεκρών.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 53.158 νέα κρούσματα με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 4,82 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής με έδρα τη Βαλτιμόρη.

click4more: Βραζιλία, χώρα θανάτου! 1.437 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά ο Τραμπ, που επιμένει να εμφανίζεται αποφασιστικά αισιόδοξος, επανέλαβε χθες την πρόβλεψή του πως ο ιός θα «εξαφανιστεί» από την αμερικανική επικράτεια.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία (…), θα εξαφανιστεί», επέμεινε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Τραμπ αποφάσισε να ξαναρχίσει να παραχωρεί σχεδόν καθημερινά συνεντεύξεις για την πορεία της πανδημίας μετά την αναζωπύρωσή της περί τα τέλη Ιουνίου σε πολιτείες στον Νότο και στη Δύση.

To άρθρο “Χτύπημα” σε Τραμπ και από το Facebook! Κατέβασε ανάρτησή του με ψεύτικα στοιχεία για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .



Πηγή:newsit.gr