Οι νέες τάσεις που ξεπηδούν από τα catwalks των μεγάλων οίκων και τα street style looks στους δρόμους των μητροπόλεων της μόδας, ξεκαθαρίζουν από την αρχή κάθε σεζόν τα must have items. Εκείνα που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου. Σήμερα θα μιλήσουμε για την νέα μεγάλη εμμονή των κοριτσιών της μόδας, η οποία έχει να κάνει με τους… γιακάδες!

Γιακάδες που έχουν κατακλύσει το Instagram και επιβεβαιώνουν το ρητό ότι… The Bigger, The Better. Υπερμεγέθη κολάρα – γιακάδες με περίτεχνα κοψίματα, frills και δαντελωτά κεντήματα ή απλά λεπτομέρειες που θυμίζουν την… γιαγιά σου. Ήδη από το καλοκαίρι στο instagam οι influencers φοράνε με μανία το νέο αυτό trend, τάση που φαίνεται ότι συνεχίζεται και τον χειμώνα, με την ονομασία: “bib collars”.

Το δραματικό στοιχείο που έχουν όλοι αυτοί οι γιακάδες κάνουν τέλεια αντίθεση με πιο sleek κομμάτια, όπως ένα μονόχρωμο παντελόνι, μία δερμάτινη φούστα ή το αγαπημένο σου τζιν. Επίσης, φορώντας έναν τέτοιο γιακά αλλάζεις εύκολα και με τον καλύτερο τρόπο το ύφος από το παλιό σου πουλόβερ ή το φούτερ σου, χαρίζοντας τους την χαριτωμένη λεπτομέρεια που θα τα… απογειώσει.

Είτε σου αρέσουν οι αλλαγές, είτε έχεις ένα κλασικό στιλ, αυτό το trend αξίζει να το δοκιμάσεις φέτος και να το προσαρμόσεις σε καθημερινά σύνολα, για να τα κάνεις ακόμα πιο stylish. Εγώ σου έχω ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα με look που έχουν ήδη φορέσει διάσημες ifluencers, για να πάρεις έμπνευσης για μεγάλες εμφανίσεις με ακόμα μεγαλύτερους… γιακάδες!

@asiatypek

Το vintage στοχεύω που έχει ούτως η άλλως ο γιακάς αυτό συνδυάζεται πολύ ωραία με ρετρό κομμάτια, μία μάλλινη φούστα από ψαροκόκαλο δημιουργούν ένα retro city στιλ που μπορείς να δοκιμάσεις φέτος.

@camillecharriere

To μαύρο αγαπημένο σου τζιν ή από υφασμάτινο παντελόνι ίσως βρήκε το ιδανικό top για την σεζόν. Σε μαύρο χρώμα με τεράστιο γιακά θα ανανεώσει ένα κομμάτι που όλες έχουμε στην ντουλάπα μας.

@candela_

Φορέματα με floral σχέδια και μεγάλο γιακά είναι μία πολύ στιλάτη εκδοχή που φοράς άνετα από τώρα μέχρι και τον χειμώνα. Συνήθως αυτά τα σχέδια έχουν βαθύ ντεκολτέ για να δείξει και ο γιακάς καλύτερα οπότε ταιριάζει σε small medium στήθος.

@leandramcohen

Όπως σου έγραψα και στον πρόλογο αυτά τα top μπορούν να αλλάξουν το ύφος από τις ζακέτες σου τα πουλόβερ σου να τα κάνεις update φορώντας τα μαζί. Δοκίμασε το με ζακέτες αυτή την εποχή και τζιν για girly looks.

@_jeanettemadsen_

Συνδύασε τα με μονόχρωμα παντελόνια που ήδη έχεις, μπεζ λευκά μαύρα και δες το καθημερινό σου στιλ να αλλάζει με μία μόνο κίνηση.

@vikyandthekid

To ασπρόμαυρο look είναι αξεπέραστο και πάντα δείχνει κομψό, αυτή την σεζόν θα αντικαταστήσεις το κλασικό σου λευκό πουκάμισο με ένα πουκάμισο που έχει τεράστιο γιακά και θα δείξεις το σύνολο ακόμη πιο stylish.

@pernilleteisbaek

Σε μία άλλη εκδοχή πιο minimal, εδώ θα φορέσεις το πουκάμισο που έχει τεράστιο γιακά με shorts και σακάκι ενώ σε παπούτσια θα σετάρεις loafers και διακριτικά χρυσά σκουλαρίκια.

@tesshell

Tα δερμάτινα κομμάτια κάνουν τέλειο συνδυασμό με τoυς μεγάλους γιακάδες και είναι από τους δημοφιλείς συνδυαμόςυ στο instagram. Δοκίμασε το τώρα στην πόλη με flat shoes.

@tineandreaa

Kλασική εμφάνιση αλλά με το trendy top, εδώ τα παπούτσια αλλάζουν χρώμα και δεν είναι το καθιερωμένο μαύρο αλλά δίνουν bold λεπτομέρεια με κόκκινη απόχρωση.

@tineandreaa

Οι μεγάλοι γιακάδες δεν είναι προνόμιο μόνο των πουκάμισων αλλα και σε πλεκτά που έχουν χαριτωμένα bib collars! Σίγουρα θα βρεις πολλά σχέδια στην αγορά διάλεξε το αγαπημένο σου που θα το χαρείς περισσότερο με το προσωπικό σου στιλ.



Πηγή:tlife.gr