Υπουργείο Οικονομικών: Tο κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο

Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που δεν μπόρεσαν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί λόγω δέσμευσης των λογαριασμών τους αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου λήγει η παράταση για αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα.

Αίτηση κατά την περίοδο παράτασης μπορούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει ήδη εγκριθεί.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ηλικίας 67 ετών και άνω, που είναι δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος 2017, μπορεί να υποβάλουν εκ νέου ή για πρώτη φορά αίτηση σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΓΑ.

Σημειώνεται ότι αν ο αιτών είναι 67 ετών και άνω δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση (ΕΦΚΑ).


Δείτε εδώ: Υπουργείο Οικονομικών: Tο κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο