Είναι αυτή η περίοδος που η μόνη σου έγνοια είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου. Εσύ ηρεμείς και το παιδί σου δοκιμάζει διάφορα παιχνίδια στην παραλία: τρέχει, κολυμπάει, βουτάει, παίζει beach – volley. Είναι χαρούμενο. Και εσύ με τη σειρά σου, γιατί η άθληση μόνο εποικοδομητική μπορεί να είναι για ένα μικρό παιδί. Άσε που οι πιθανότητες να ακολουθήσει από την νέα χρονιά ένα ατομικό ή ομαδικό σπορ αυξάνονται. Τι προσφέρει η γυμναστική στο παιδί σου;

 

 

1. Το βοηθάει να αποκτήσει γερά οστά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση δυναμώνει τα κόκαλα του μικρού σου και του χαρίζει ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα.

2. Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Παράλληλα με την ενδυνάμωση του συστήματος που σου ανέφερα παραπάνω η συστηματική προπόνηση κάνει την καρδιά του μικρού σου να χτυπάει όπως πρέπει. Δυνατά και καθαρά. Όσο τρέχει και απολαμβάνει το παιχνίδι με τους φίλους του, η καρδιά και οι πνεύμονες του γεμίζουν με οξυγόνο και μέσω της σωστής αναπνοής λειτουργούν ορθά και σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

3. Μαθαίνει να ελέγχει καλύτερα το σώμα του. Δεξί χέρι και αριστερό πόδι συγχρονίζονται στην εντέλεια και έτσι το μικρό σου αποκτά σωστό βηματισμό και μειώνει τις πιθανότητες για ατυχήματα, όπως πτώση στο έδαφος όσο τρέχει για να πιάσει πρώτος την μπάλα ή στραμπουλήγματα που θα κάνουν την καθημερινότητα του δυσκολότερη και πιο επίπονη.

4. Μαθαίνει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στην νίκη και στην ήττα αντίστοιχα. Άλλωστε, στη ζωή επιτυχία και αποτυχία αλληλοσυμπληρώνονται. Εκεί που τελειώνει η μία, αρχίζει η άλλη. Να πανηγυρίζει με μέτρο, αλλά με χαμόγελο τις νίκες και να διαχειρίζεται τις αποτυχίες του. Να μαθαίνει από αυτές και να βελτιώνεται. Σημαντικό απόκτημα, όπως και το επόμενο…

5. Γνωρίζεται καλύτερα με την έννοια της πειθαρχίας. Γίνονται φίλοι και σύμμαχοι. Από τώρα και σε κάθε βήμα στην υπόλοιπη ζωή του. Ειδικά στην περίπτωση που το παιδί σου έχει αδυναμία στα ομαδικά σπορ, τότε η συγκεκριμένη αξία γίνεται στοιχείο του χαρακτήρα του πολύ γρηγορότερα, καθώς κανένα παιδί δεν θέλει να αισθάνεται ότι η ομάδα του έχασε, επειδή το ίδιο δεν άκουσε τους κανόνες του παιχνιδιού.

6. Βελτιώνεται η διάθεση του. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η γυμναστική λειτουργεί ως το καλύτερο φάρμακο σε ένα παιδάκι που χρειάζεται να εκτονώσει το άγχος που του προκαλεί το σχολείο, αλλά και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του μέσα στην ημέρα. Έτσι, το χαμόγελο σχηματίζεται ξανά στα χείλη του και το άγχος το αποχαιρετά.

7. Κοιμάται καλύτερα. Και όταν το άγχος φεύγει και οι ορμόνες της ευτυχίας έρχονται, ξέρεις τι συμβαίνει… Το μικρό σου κλείνει τα μάτια του ήρεμα και απολαμβάνει έναν ύπνο γεμάτο από γλυκά όνειρα και ξεκούραση. Καθόλου ασήμαντο όφελος για εσένα και το παιδί σου.

8. Ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Άθληση και σωστή διατροφή δημιουργούν τον πιο εκρηκτικό και υγιεινό συνδυασμό. Το ξέρεις. Μήπως είναι η καλύτερη ευκαιρία να το γνωρίσει και το παιδί σου από μικρή ηλικία, ώστε μεγαλώνοντας να έχει ήδη γίνει στοιχείο της καθημερινότητας του, αποφεύγοντας τις έντονες αυξομειώσεις στο βάρος του.





Πηγή:tlife.gr