Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν – Η πανδημία στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες  τις επαφές του με ξένους ηγέτες και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Χθες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.  Στη συνομιλία, η οποία διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, συζητήθηκαν οι Ελληνογαλλικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου.

Το ζήτημα των Ευρωτουρκικών σχέσεων και η γενικότερη παραβατική συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τέθηκε επί τάπητος και στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ που έγινε επίσης χθες.

 

 

www.ert.gr



Πηγή ert.gr