ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Η Αγγλία βρίσκεται στα πρόθυρα να γράψει ιστορία σήμερα καθώς τα Τρία Λιοντάρια προετοιμάζονται για τον μεγαλύτερο αγώνα τους στα τελευταία 55 χρόνια με τον αρχηγό της ομάδας, τον Χάρι Κέιν να υπόσχεται στους φιλάθλους «μια καλή νύχτα με θετικές αναμνήσεις».

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ διεκδικεί το δεύτερο σημαντικό διεθνές κύπελλο για την Αγγλία με περισσότερους από 60. 000 οπαδούς να πανηγυρίζουν στο Γουέμπλεϊ και εκατομμύρια ακόμη να παρακολουθούν με αγωνία στις οθόνες τους σε ολόκληρη τη χώρα ενώ στον βρετανικό τύπο αποτυπώνεται «η υπερηφάνεια της Αγγλίας», με τα Τρία Λιοντάρια «να κατασπαράζουν τους Ιταλούς» στον αποψινό τελικό που περιγράφεται ως «μια εξαιρετική νύχτα».

«Bring it home” ζήτησε από τον Σαουθγκέιτ και την ομάδα του o Μπορίς Τζόνσον» ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ χθες το βράδυ έστειλε χειρόγραφο σημείωμα «με ευχές για καλή τύχη ενώ επαίνεσε το «πνεύμα, τη αφοσίωση και την υπερηφάνεια» της ομάδας. Αποτυπώνοντας τη διάθεση ενός νευρικού από την αγωνία έθνους, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είπε:«Δεν μπορώ πραγματικά να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει… Φέρτε τα καλύτερα στην Αγγλία και είμαστε δίπλα σας. Όλη η χώρα είναι δίπλα σας».

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο του Λονδίνου και η αισιόδοξη διάθεση των Άγγλων φιλάθλων λίγες ώρες πριν τον τελικό είναι ήδη έντονη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κυρίως μετά τον αγώνα της Τετάρτης, που στις παμπ και στα μπαρ οι μπίρες δεν σταματούν καταναλώνοντας χιλιάδες ποτήρια-38 εκατομμύρια μπίρες αναμένεται να καταναλώσουν σήμερα οι Άγγλοι-ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η ατμόσφαιρα του πάρτι το βράδυ με την πολυπόθητη νίκη κατά της Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Σε όλο το δίκτυο των μέσων μεταφορών του Λονδίνου θα υπάρχουν μηνύματα υποστήριξης στην ψηφιακή οθόνη, με ευχές ορατές στους σταθμούς του μετρό καθώς και στις στάσεις λεωφορείων και στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ αναμένεται να στηθούν γιγαντιαίες οθόνες ενώ ήδη οι κρατήσεις στις παμπ για τον τελικό του Εuro έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Ωστόσο κόντρα στην γιορτινή ατμόσφαιρα του βρετανικού τύπου έρχεται το χθεσινό πρωτοσέλιδο μιας σκωτσέζικης εφημερίδας, με έδρα τη Γλασκώβη, The National, που αναστάτωσε το νότο, δηλώνοντας την υποστήριξη της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2020 έναντι της Αγγλίας. Αυτό επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση για την εκπομπή του ITV “Good morning Britain” οπού το 63% των φιλάθλων στην Σκωτία, στην Ουαλία και στην βόρεια Ιρλανδία θα υποστηρίξει την Ιταλία

www.ertnews.gr



Πηγή: ert.gr