Για πολλά χρόνια μάζευα τα κεριά που έφταναν στα χέρια μου ή μου έκαναν δώρο γιατί δεν ήθελα να τα χαλάσω είτε γιατί το βαζάκι μέσα στο οποίο ήταν, ήταν πολύ ωραίο για να το καταστρέψω ή γιατί τα θεωρούσα πολύ ακριβά για να το κάνω. Μέχρι που σε μια παρόρμηση της στιγμής άναψα το πρώτο και η ατμόσφαιρα ζέστανε τόσο που κατάλαβα τι έχανα όλα αυτά τα χρόνια. 

Μην περιμένεις μια πολύ καλή στιγμή για να ανάψεις τα κεριά σου και μην περιμένεις να έρθουν καλεσμένοι για να βγάλεις από το ντουλάπι τις πορσελάνινες κούπες για να πιεις τον καφέ σου. Γιατί, μάντεψε! Οι καλεσμένοι δεν θα έρθουν (προς το παρόν) και η πιο κατάλληλη στιγμή είναι τώρα. Γιατί ένα κερί μπορεί να ζεστάνει όχι μόνο την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου αλλά, πολύ περισσότερο, την καρδιά σου!

Κι επειδή έχουν περάσει δεκάδες κεριά από τα χέρια μου, ιδού μερικές ιδέες!

Candle Amber Feather, Diptyque, €67.50. Κάθε χρόνο η Diptyque βγάζει τα νέα της συλλεκτικά κεριά για τις γιορτές και αυτό εδώ έφτασε πάνω στην ώρα. Η έμπνευση είναι από το χιονισμένο Παρίσι στο οποίο δεν μπορούμε να πάμε αλλά μπορούμε να μεταφέρουμε στο σπίτι μας. Νότες εσπεριδοειδών με ένα θερμό ακόρντο: φωτεινό πορτοκάλι, κανέλα και τζίντζερ, για  να ζωντανέψουν την ατμόσφαιρα, η οποία στη συνέχεια απαλύνεται με τα πιο φιλόξενα ακόρντα κεχριμπαριού. Ακόμη και η περιγραφή αυτού του κεριού σε ζεσταίνει!

Yankee Candle Κερί Clean Cotton, €29.90, Public. Αυτό το κερί μυρίζει σαν να έβγαλες μόλις τα ρούχα σου από το πλυντήριο και σαν να αποφάσισες να τα απλώσεις μέσα στο σπίτι σου! Ένα από τα ωραιότερα και value for money κεριά που θα δεις ποτέ! 

Natural Candle Royal Honey, Apivita, €40.40. 100% φυσικό κερί από 100% ανακυκλώμενο γυαλί και μια υπέροχη και διακριτική μυρωδιά που απλώνεται στον χώρο. Κάτι ακόμη που απολαμβάνουμε: είναι ελληνικό προϊόν!

Nothern Lights Amber & Plum Candle, Mor Boutique, Make Me Up, €48.50. Ένα θεϊκό άρωμα εμπνευσμένο από τον νυχτερινό ουρανό της Αρκτικής με νότες σκανδιναβικού δαμάσκηνου και τα ζεστά αρώματα κεχριμπαριού. Το σπίτι σου θα μυρίζει υπέροχα!

Aerin Waterlily Sun, Estee Lauder, €49.90. Επειδή τίποτα δεν μπορεί να σε ζεστάνει περισσότερο από τον ήλιο, αυτό το κερί πετυχαίνει το στόχο του απόλυτα. Φωτεινό Περγαμόντο Σικελίας, πλούσια δροσιά Πράσινων Φύλλων, γοητευτικό Νούφαρο και απαλά εξωτικό Γιασεμί του Σαμπάκ προσθέτουν στρώσεις βάθους και έντασης με τη ζεστασιά ενός γλυκά προκλητικού Musk. Το αποτέλεσμα είναι φωτεινό, δροσερό και αναζωογονητικό.

 

Anya Hindmarch Smells, Coffee, Cult Beauty, €55.00. Η iconic Αγγλίδα designer έχει αυτή τη σειρά κεριών με το τέλειο και πολύ χαρακτηριστικό βαζάκι. Το συγκεκριμένο συνδυάζει κάρδαμο, πατσουλί και tonka και μπορεί να είναι ζεστό αλλά ταυτόχρονα σε κρατάει σε εγρήγορση!

Candle Jurassic Flower, Frederic Male, €135. Ένα από τα best seller κεριά του πολυτελούς οίκου Frederic Male με βασικό στοιχείο την φρεσκάδα της μανόλιας που θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα!

 



Πηγή:tlife.gr