Ο οίκος Alexander McQueen έδωσε στη δημοσιότητα μια ταινία μικρού μήκους για να γιορτάσει την ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020.

Μια κολεξιόν του οίκου Alexander McQueen που ήταν φόρος τιμής στον Βρετανό καλλιτέχνη Χένρι Μουρ και στην οποία ήταν σαφείς οι αναφορές στο αρ νουβό και σε παλιές βρετανικές τεχνικές (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής beetling, τεχνικής του 18ου αιώνα που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ιρλανδία).

Στην ατμοσφαιρική ταινία που σκηνοθέτησε η Masha Vasyukova, μοντέλα τα οποία ήταν παρόντα στο ντεφιλέ του Ιανουαρίου, φορώντας τις κρεασιόν της Sarah Burton, της διευθύντριας δημιουργικού του οίκου, περιπλανώνται στους δρόμους.

Επίσης, στην ταινία «παρελαύνει» ένα σταυρωτό σακάκι πάνω στο οποίο με μπατίκ εμφανίζεται γαϊδουράγκαθο (το εθνικό λουλούδι της Σκωτίας) αλλά και ένα σύνολο το οποίο φιλοξενεί το όμορφο έργο του Χένρι Μουρ «Three-Quarter Figure».

Αν και ο Βρετανός καλλιτέχνης είναι περισσότερο γνωστός για τα μνημειωδών διαστάσεων μπρούτζινα γλυπτά του, η Burton εστίασε στις ονειρικές ζωγραφιές του λόγω της ασυνήθιστης «οργανικής αφαίρεσης» που τα χαρακτηρίζει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Πηγή:newsit.gr